Червено Вино

Виж като Решетка Списък

Резултати 1-24 от 103

Настрой низходяща посока
на страница
Въпроси

4 резултат(и)

Покажи на страница
 1. Как мога да поръчам червено вино от BNK Wines и къде мога да го намеря?

  1. Можете да поръчате нашите червени вина директно от нашия уебсайт или да ги намерите в качествени ресторанти. Ние предлагаме червено вино от известни производители като Шато Пене, Шато "Трите Кръста" и други.

 2. Как да избера подходящото червено вино от BNK Wines за специфичен повод или ястие?

  1. Нашите експерти са на ваше разположение, за да ви консултират и помогнат да изберете правилното червено вино според вашите предпочитания или ястията, които ще сервирате.

 3. Как се различават червените вина от другите видове вино?

  1. Червеното вино се отличава със своя наситен цвят, богат вкус и аромат на плодове и подправки. То е идеално съчетание с месни ястия и сирена.

 4. Какво прави червеното вино, предлагано от BNK Wines, толкова специално и уникално?

  1. Червеното вино от BNK Wines идва от престижни производители във Франция и Италия и предлага изключителен вкус и аромат. Ние се гордеем с висок клас червено вино, което ще задоволи и най-изисканите вкусове.

4 резултат(и)

Покажи на страница

Вечното червено вино – победителят в мистерията на всяка култура

Дали заради това, че всяко червено вино повтаря цвета на кръвта; дали, защото искрите на свещената напитка - червено вино - напомнят огъня; дали, защото опиянението от него е топло и разпалващо въображението – почти всяка култура е пропита с ритуали, стигащи до боготворене на омайното червено вино. В българската земя червено вино се пие от владетелите на тракийските царства и от прабългарските ханове. Има сведения, че траките са едни от първите лозари в Европа. Те смесвали вода и червено вино и го използвали в ритуали.

Вижте повече:
Червено вино 1 - най-класно
Червено вино - огън в сърцето

BNK Wines – с уважение към традициите на вкуса към червено вино и поглед, отправен към най-добрите образци от съвременна Европа

Независимо дали търсите бяло вино, червено вино, празнично шампанско или просеко, BNK wines може да ви предложи варианти от различни ценови категории, но винаги от висок клас. На нашия сайт сме дали възможност да търсите червено вино и всеки друг продукт по изба, регион, възможност има дори за комбинация в подаръчни кутии. В сайта ни за всяко вино сме подготвили не  само описание, а и с какви храни се комбинира и колко време може да се съхранява. Нашият сайт и видео канал без  скромност можем да наречем винена енциклопедия. За всяко вино, включително и за предлаганото червено вино, сомелиери представят подробна информация за традициите и начинът на употреба. 

Тайната на  BNK wines е в прозрачността и в алгоритъма, по който избираме партньорите си – това винаги сa производители, които гледат на виното като на семейна задача да се спази традицията. За  нашето червено вино избрахме производители от Франция и Италия. В продължение на много години картата на нашите партньорски изби за червено вино се запълни. Нека ви разкажем за някои от избите, производители на червено вино. 

Червено вино от Италия – ето къде го открихме ние

Изба Сиро Паченти от района Монталчино, Италия (осн. 1970): това, което ги отличава, е изключителното лозе, където в глинестите почви се отглежда сортът Санджовезе(то). От него се произвеждат червено вино „Брунело ди Монталчино DOCG “PS” Ризерва“ (Brunello di Montalcino DOCG “PS” Riserva). Това е тъмно като рубин червено вино с виолетови нюанси. Има интензивни аромати на къпина, касис, червена череша. Това червено вино отлежава във френски нови дъбови бъчви 24 месеца и след това минимум една година в бутилка. Бутилира се само в изключителни реколти. Досега са бутилирани – 2006, 2007, 2010, 2012 и 2015. Уникалното червено вино не е филтрирано и позволява продължително отлежаване. Най-впечатляващо за нас е, че финалът на това червено вино продължава изумително дълго. 

От същата изба е вино Росо ди Монталчино DOC (Rosso di Montalcino DOC). Това червено вино е запомнящо се с аромата и леко опушени нотки. И това червено вино може да се съхранява 30 години. 

Червено вино 2 - изключителни реколти
Червено вино - свещената напитка в миналото

От изба Сиро Паченти е и отличеното със сто точки от Джеймс Съклинг през 2019 за червено вино „Брунело ди Монталчино DOCG Векие Вине“ (Brunello di Montalcino DOCG Vecchie Vigne). От реколтата са произведени само 20 000 бутилки.

Червено вино от Сицилия – BNK wines има какво да предложи

Пренасяме се още на юг, в неповторимата изба Фириато (Firiato) в Сицилия. Там  се произвежда червено вино Сигнум Етна (Signum Aetnae). Специлаистите казват, че не бихме могли да си представим Сицилианското червено вино без тази изба. В началото на осемдесетте години Салваторе ди Гаетано я основава на 700 метра от морското равнище. Специфични са два фактора в лозята тук - черната, пълна с минерали, вулканична почва, която повлиява вкуса на гроздето и виното и това, че същата тази почва се оказва пречка за разпространяването на мушицата, която опустошава лозята в цяла Европа. 

На същата изба - Фириато - е продукт виното Росо “Ле Сабие дел’Етна” DOC (Rosso “Le Sabbie dell’Etna”DOC). То е с прекрасните характеристики на червено вино от североизточната част на Вулкана Етна, което предлага плодова зрялост и лека пикантност, напомняща средиземноморски подправки. Това вино може да се закупи на цена, която ще удовлетвори купувача и в същото време ще му даде шанс да се докосне до очарователно минерално червено вино!

Дали Франция не е дома на най-доброто червено вино?

Време е да ви отведем при другия ни фаворит между производителите на червено вино - Албер Бишо. Тази изба се титулува като носителка на същността на Бургундия. Тя има шест вековна традиция, а истинският и разцвет започва още през 1831. За нас е удоволствие, че за вноса на тяхното червено вино се довериха на нас. 

Бургундия е осеяна с лозови масиви, които буквално образуват килим от разнообразни цветове. Точно толкова разнообразни са и вкусовете. Бургундското лозе, от което се прави червено вино, е Пино Ноар. Пино ноар за разлика от другите сортове, които се ползват за производство на червено вино (Каберне, Мерло) е с по-прозрачен цвят, много чист и жив. Хубавото червено вино от Пино ноар се отличава с аромат напомнящ аромата на дребни червени плодове, които току-що са набрани.

Какво червено вино от избите  на Бишо можете да откриете в нашия сайт и в квалитетните ресторанти: фаворит е червено вино Шарм-Шамбертен Гран Крю Пино Ноар (Charmes-Chambertin Grand Cru Pinot Noir). Следва го червено вино от най-северния район на Бургундия – Фисе: Фисен Пино Ноар (Fixin Pinot Noir). Червено вино с името Кортон Гран Крю “Кло де Марешод” Монопол Пино Ноар (Сorton Grand Cru “Clos des Maréchaudes” Monopole Pinot  Noir) също е сред нашите избраници. 

Червено вино 3 - най-голям фаворит
Червено вино от подбрани блендове

От избите на Албер Бишо можем да си купим и по-евтино фамилно червено вино, за да можем да се насладим у дома на вкуса на Бургундия и на Пино ноар от родното му място. Точно такова червено вино е „Секре дьо Фамии“ Пино Ноар.  Това вино се казва „Фамилна тайна“ – нека ви я разкрием: ползва се същото прекрасно Пино ноар, но от покрайнините на масивите, а след това  вино се прави по класическата процедура за скъпото червено вино: то отлежава в бъчвите 12 месеца, като 50 процента от времето е в дъбови бъчви, от които 30 процента са нови, а 70 процента – стари. От това редуване се получава вкус, при който дъбът не доминира. 

Червено вино от сортовете Каберне  Фран и Мерло 

След като говорихме за гроздето Пино Ноар, задължително трябва да споменем и нашето червено вино, произведено от сорта Каберне фран и Мерло. То се произвежда от партньорите ни Шато Пене и Шато „Трите Кръста“. Тайната на това червено вино е в баланса и пропорциите на двата сорта, когато те се смесват. 

Ние от BNK wines идеално познаваме традиционния вкус на българите, но заедно с Вас откриваме какви вкусове, цветове и аромат могат да ни донесат и непознатите все още за всеки у нас червени вина на Франция и Италия.

Вечното червено вино – победителят в мистерията на всяка култура

Червено вино от Италия – ето къде го открихме ние

Червено вино от Сицилия – BNK wines има какво да предложи

Дали Франция не е дома на най-доброто червено вино?

Червено вино от сортовете Каберне Фран и Мерло

Червено вино 1
Червено вино - Разгледайте при нас!

Препоръчани

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.