„Бухолц“ е името на стръмно, едноименно лозе, което се намира на 440 до 500 метра надморска височина над малкото градче Салорно в най-южната част на Южен Тирол. В следствие на оптимално слънчево изложение, гроздето от между 25 до 60-годишните лози може да узрее бавно и като резултат да се получи това деликатно, но същевременно комплексно Пино Неро.
На предния еткет е изобразен, Перкео, който е бил придворен шут и виночерпец на Курфюрст Филип фон дер Пфалц и отговарял за запасите от вино. Според легендата малкият човек от Салорно успявал да изпие голямат бъчва, с вместимост 200 000 литра, наведнъж. Случайно той се разболял и лекарят го посъветвал да изпие чаша вода. След първата глътка вода, той предал Богу дух и така свършва историята.
Разгледайте още от нашите предложения за червено вино.
Цвят: Рубинено червен цвят.
нотки на червени горски плодове, елегантно тяло, добре структурирано, добре балансирана киселина
Аромат: Нотки на червени горски плодове, мека кожа, мока.
Вкус: Елегантно, изящно структурирано тяло, добре балансирана киселина, освежаващ финал.
Отлежаване: Изцяло ръчен гроздобер, нежна преса, ферментация в неръждаема стомана за около 10-14 дни, отлежаване в нови и използвани барици за 12 месеца. Барикът е дървена бъчва с вместимост точно 225 л. Отлежава в бутилка в избата преди да се пусне на пазара минимум 3 месеца.
Температура на сервиране: 14°-16°
Съчетание с храна:
Съчетава се иделано с червени меса, дивеч, сирена, силни рибни ястия.
Потенциал на съхранение: До 10 години.