
Лека, хрупкава, освежаваща, Валполичела е от най-известните имена сред италианските червени вина. „Морандина“ е благороден тероар съставен от вулканични почви, докато лозята на Пра се отглеждат следвайки само органични практики. Гроздето се суши за около 20 дни. След това се сортира ръчно и нежно пресова. Отлежава във френски дъб.
Морандина Валполичела DOC
Цвят: Светлочервен цвят, с лилави отенъци.
Аромат: Аромати на билки и червени горски плодове, нотки на градински чай и дива мащерка, много свежест със слоеве от малина, женско биле и череша.
Вкус: Свежо, меко, велурено усещане, балансираща киселинност, дълъг финал.
Отлежаване: Алкохолна и малолактична ферментация се извършват в иноксови ферментатори. 3-6 месеца стареене във френски дъбови бъчви от Алие.
Температура на сервиране: 12°-14°
Съчетание с храна: Съчетава се много добре с плата от сирена и мезета. Идеално със свежи ястия като червена риба тон или сьомга, или с пикантна паста „ала бузара“ с морски дарове.
Потенциал на съхранение: Благодарение на структурата си това вино има добър потенциал за стареене, над 5 години.