Лека, хрупкава, освежаваща, Валполичела е от най-известните имена сред италианските червени вина. „Морандина“ е благороден тероар съставен от вулканични почви, докато лозята на Пра се отглеждат следвайки само органични практики. Гроздето се суши за около 20 дни. След това се сортира ръчно и нежно пресова. Отлежава във френски дъб.
Отлежаване: Алкохолна и малолактична ферментация се извършват в иноксови ферментатори. 3-6 месеца стареене във френски дъбови бъчви от Алие.
Температура на сервиране: 12°-14°
Съчетание с храна: Съчетава се много добре с плата от сирена и мезета. Идеално със свежи ястия като червена риба тон или сьомга, или с пикантна паста „ала бузара“ с морски дарове.
Потенциал на съхранение: Благодарение на структурата си това вино има добър потенциал за стареене, над 5 години.
Грациано Пра, Graziano Prà
Валполичела, Valpolicella
Червено, Red
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.