Prelius Cabernet Sauvignon - 750ml

Етикетът на „Прелиус“ представлява водата на древното крайбрежно езеро на Прелий, което сега е известно като Марема Тоскана. Езерото бавно изчезва заради добива на сол и дренажирането през вековете. Днес мястото представлява изключителен тероар с уникални качества, който дава единствени по рода си вина. Лозята на „Прелиус“ са разположен на хълм по протежение на бреговете на древното езеро, на 9 километра от морето, с лице към величествения Тоскански архипелаг.

Каберне Совиньон е сорт, който се чувства прекрасно в Марема. В тази област, сортът пълноценно изразява своите характеристики, както и изключителните качества на тероара.

100% био вино, което се прави от изцяло биологично отглеждано грозде, без използването на синтетични химикали във всеки последващ етап на преработка или съхраняване.

33,90 лв.
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Volpaia
Държава Италия
Регион Toscana
Област DOC Марема (DOC Maremma)
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2021
Сорт Каберне Совиньон
Алк. % 14%

Prelius Cabernet Sauvignon

Прелиус Каберне Совиньон

 

Цвят: тъмночервен

Аромат: Носът очарова със сортовия си характер с аромати на зрели черни плодове, които се допълват с нотки на планински билки, касис и мащерка.

Вкус: Небцето е богато и елегантно, мощно, с прекрасни и копринени танини и дълъг и устойчив завършек. Виното се затваря с нотки на горчив шоколад, диви череши и тютюн.

Отлежаване: Изцяло ръчен гроздобер. Виното ферментира в иноксови съдове при контролирана температура. Отлежава 6 месеца във френски големи дъбови бъчви.

Температура на сервиране: 14°-16°

Съчетание с храна: Вино за разнообразни кулинарни приключения, особено ако се сервира с ястия от Марема. Идеално за ястия със средна структура, като рагу, яхнии или меса, печени на жар.

Потенциал на съхранение: до 5 години.

 

Волпая, Volpaia

Тоскана, Tuscany

Червено, Red

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.