Prelius Cabernet Sauvignon - 750ml

Етикетът на „Прелиус“ представлява водата на древното крайбрежно езеро на Прелий, което сега е известно като Марема Тоскана. Езерото бавно изчезва заради добива на сол и дренажирането през вековете. Днес мястото представлява изключителен тероар с уникални качества, който дава единствени по рода си вина. Лозята на „Прелиус“ са разположен на хълм по протежение на бреговете на древното езеро, на 9 километра от морето, с лице към величествения Тоскански архипелаг.

Каберне Совиньон е сорт, който се чувства прекрасно в Марема. В тази област, сортът пълноценно изразява своите характеристики, както и изключителните качества на тероара.

100% био вино, което се прави от изцяло биологично отглеждано грозде, без използването на синтетични химикали във всеки последващ етап на преработка или съхраняване.

31,90 лв.

172,26 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Volpaia
Държава Италия
Регион Toscana
Област DOC Марема (DOC Maremma)
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2021
Сорт Каберне Совиньон
Алк. % 14%

Prelius Cabernet Sauvignon

Прелиус Каберне Совиньон

 

Цвят: тъмночервен

Аромат: Носът очарова със сортовия си характер с аромати на зрели черни плодове, които се допълват с нотки на планински билки, касис и мащерка.

Вкус: Небцето е богато и елегантно, мощно, с прекрасни и копринени танини и дълъг и устойчив завършек. Виното се затваря с нотки на горчив шоколад, диви череши и тютюн.

Отлежаване: Изцяло ръчен гроздобер. Виното ферментира в иноксови съдове при контролирана температура. Отлежава 6 месеца във френски големи дъбови бъчви.

Температура на сервиране: 14°-16°

Съчетание с храна: Вино за разнообразни кулинарни приключения, особено ако се сервира с ястия от Марема. Идеално за ястия със средна структура, като рагу, яхнии или меса, печени на жар.

Потенциал на съхранение: до 5 години.

 

Волпая, Volpaia

Тоскана, Tuscany

Червено, Red

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.