Nebbiolo d’Alba “Mirine” DOC -750ml

Небиоло д'Алба е вино с контролиран произход -  DOC (Denominazione di Origine Controllata), произведено в района на Пиемонт, северозападна Италия Класификацията е постигната през 1970 г. и се позовава на червеното грозде Небиоло, от което е направено виното, както и на района, в който то се произвежда. Производствената зона включва само следните райони: Алба, Канале, Кастелиналдо, Корнелиано, Диано д'Алба, Веца и Гринцане Кавур. 536 хектара (1370 акра) лозя са разположени върху хълмовете от двете страни на река Танаро. Тук почвите са по-песъчливи, отколкото в лозята на съседите Барбареско и Бароло. Това води до вина, които са по-меки, по-малко интензивни и по-достъпни докато са млади. DOC апелацията задължава вината да са направени от 100% Небиоло.
Небиоло д'Алба „Мирине“ на Паоло Манзоне се произвежда от грозде отглеждано в района на Синио, на 400 метра над морското равнище. Виното е отличен пример за педантичността и отдадеността на хората, възприети както в лозето, така и в избата.

46,90 лв.

253,26 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Paolo Manzone
Държава Италия
Регион Nebbiolo d'Alba DOC
Област Небиоло д'Алба DOC
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2021
Сорт 100% Небиоло
Алк. % 14%

Цвят: красив наситен рубиненочервен цвят.

Аромат:  Носът развива богат плодов букет, с нотки на горски плодове и шипки, които се редуват с тревисти и балсамови нотки.

Вкус:  Благодарение на 12-месечното отлежаване в дъбови тонове, вкусът е елегантен и комплексен, с добре изваяни танини, финалът е приятно устойчив и добре структуриран.

Отлежаване: Ферментацията протича в инокс, отлежаването е за 12 месеца в нови дъбови бъчви.   
Температура на сервиране: 14°-16°
Съчетание с храна:  с богати основни ястия, като яхнии и задушени червени меса, прекрасно с дивеч.
Потенциал на съхранение: над 10 години

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.