Santagostino DOC IGT - 750ml

Имението Балио Сориа е дом на енологичните съкровища на Фириато и най-вече на Санатагостино Росо. Уникален тероар, където с голяма доза Сицилианска дързост се смесват международни и местни сортове. Перфектно място богато на глина и червен мергел, близост до морето и постоянна влажност, два сорта които се чувстват чудесно тук – Неро д‘Авола и Сира, всичко това  ражда едно от най-награждаваните и успешни сицилиански вина и отваря пътя им към световните пазари. И не случайно Сантагостино е етикетът, който направи Фириато прочути и известни по целия свят!

35,90 лв.

193,86 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Firriato
Държава Италия
Регион Sicilia
Област Сицилия IGT (IGT Sicilia)
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2016
Сорт Неро д‘Авола и Сира
Алк. % 14%

Santagostino DOC IGT

Сантагостино DOC IGT

 

Цвят: дълбок интензивен рубинено червен цвят с живи нюанси на лилаво.

Аромат: Носът предлага концентрирани и добре дефинирани нюанси на череши, горски плодове, ревен, карамфил, ароматни билки и сини сливи, които се редуват и смесват с очарователни нотки на сладник, мастило и тютюневи листа.

Вкус: Успокояващ, мек и галещ, разкрива великолепния средиземноморски характер – жив и топъл. Отлично съчетаващ мощна и сърдечна текстура, изключителна жизненост с копринени и фини танини.

Отлежаване: Ферментация в съдове от неръждаема стомана при контролирана температура, съгласно традиционни методи. След това отлежава 10 месеца в американски дъбови бъчви и 6 месеца в бутилка.

Температура на сервиране: 16°-18°

Съчетание с храна: Прекрасно вино за месо! От яхния с говеждо и стекове до барбекюта с меса с подправки и бекон. За вегетарианците – да опитат Сантагостино с гъби шитаке и леща.

Потенциал на съхранение: Над 15 години

Фириато, Firriato

Сицилия, Sicilia

Розе, Rosѐ

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.