

„Нито червено, нито розе, но леко и с аромат на плодове!“ Така можем да опишем това шармантно вино. Подборът на гроздето е много важен за производството на Клере – само от определени парцели, които ще позволят на виното да разкрие финеса на плода и елегантността на танините. Тайната на бледия цвят на „Клерето“ е в кратката мацерация и във ферментацията при ниска температура, което позволява максималното извличане на плодови аромати.
Разгледайте още от нашите предложения за червено вино.
Клере AOC Бордо Руж
Цвят: Бледо-червено.
Аромат: Плодово, очарователно на нос.
Вкус: За разлика от розето, клерето притежава повече вкусова сложност, повече обем и леки приятни танини.
Отлежаване: 4 месеца върху фини утайки.
Температура на сервиране: Охладено между 9° и 11°.
Съчетание с храна: Чудесен аперитив, идеално за летните вечери и по-лека храна, несравним компаньoн за пикник. Вино за почивка! Препоръчваме още с азиатска или друга екзотична кухня.
Потенциал на съхранение: С отлежаването клерето не се „подобрява“ но може да се съхранява до 3 години.