“Чито“ означава „младо момче“ и по аналогия с Мутон Каде на Ротшилд или с Пети Шевал на Шевал Блан, е малкото, младото братче на големите вина на Волпая. Произвежда се от най-добрите IGT парцели от Санджовезе в Кианти Класико и Каберне Совиньон от Марема. Годишно се произвеждат общо 60 000 бутилки.
Аромат: Интензивен нос, аромати на червени горски плодове.
Вкус: Вкусът е ароматен и мек, дълбок и хармоничен.
Отлежаване: Изцяло ръчен гроздобер. Виното ферментира за около 10 дни в иноксови съдове при контролирна температура между 25℃ и 30℃. След като почине за около 8 дни сокът се отцежда от ципите. Малолактичната ферментация се извършва отново в съдове от неръждаема стомана.
Температура на сервиране: 14°-16° Съчетание с храна: Свежо и сочно вино което се съчетава идеално с паста с месо и доматен сос, спагети болонезе, спагети с кюфтенца. Чудесно с барбекю.
Потенциал на съхранение: До 5 години.
Волпая, Volpaia
Тоскана, Tuscany
Червено, Red
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.