Barbera d’Alba Superiore “Fiorenza” DOC -750ml

Барбера д'Алба е защитен винарски регион, разположен в областта Пиемонт, Северна Италия. Известен е с производството на богати и  запомнящи се чеврени вина, с аромати на зряла череша, произведени от сорта грозде Барбера. Районът около град Алба е основната лозарска зона за Барера д'Алба, като тя се припокрива с географските граници на двете най-известни червени вина на Пиемонт – Бароло и Барбареско. Виното е с рубиненочервен цвят, когато е младо, има висока киселинност и мощни танини, което го прави много достойно за отлежаване.
Барбера д'Алба „Фиоренца“ се прави само от стари лозя и притежава свой неподражаем характер. Стилът на виното диктува по-смела, по-дълбока и  с по-силна структура, нещо, което се дължи също така и на високата надморска височина на лозята в района. Ароматният профил следва типичната структура на сорта на черни плодове, които се развиват хармонично в балсамови нотки.

41,90 лв.

226,26 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Paolo Manzone
Държава Италия
Регион Barbera d'Alba DOCG
Област Барбера д'Алба DOCG
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2021
Сорт 100% Барбера
Алк. % 14%

Цвят: красив интензивен рубиненочервен цвят.
Аромат:  Носът развива богат плодов букет, върху който се открояват нотки на малки горски плодове, къпини и зрели череши.

Вкус: Вкусът е много приятен и балансиран, богато, сочно вино, с кадифени и меки танини, но с много добра свежест и дълъг финал.

Отлежаване: Ферментацията протича в инокс, отлежаването е за 12 месеца в 20% нови и 80% с различна степен на използване бъчви.  
Температура на сервиране: 14°-16°
Съчетание с храна: препоръчва се с традиционна пиемонтска паста с рагу и средно отлежали сирена. Отлично с червени меса.
Потенциал на съхранение: до 10 години

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.