Morandina Valpolicella Ripasso DOC - 750ml

Рипасо е вино като никое друго. На първо място цялото грозде, от което се прави е отгледано спазвайки изцяло органични практики. На второ място, и тук е магията, това е вино, което ферментира два пъти. Вече готовата Валполичела се смесва с ципите от пресовано и използвано за Амароне сушено грозде. Мацерацията или престоя на ципите с виното е за 5 дни. Следват 12 месеца отлежаване във френски дъбови бъчви от Алие.

61,90 лв.

334,26 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Graziano Prà
Държава Италия
Област Валполичела Супериоре DOC (Valpolicella Superiore DOC)
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2019
Сорт 70% Корвина, 20% Корвиноне, 5% Рондинела, 5% Озелета
Алк. % 15,5%

Morandina Valpolicella Ripasso DOC

Морандина Валполичела Рипасо DOC

 

Цвят: Рубинен червен цвят с нюанси на лилаво.

Аромат: На носа аромати на свежи черни череши, подправки.

Вкус: Благоуханно и с добра киселинност, небцето е изпълнено с вкус на череши и сладко, но и с много пипери и ревен.

Отлежаване: От 3 до 6 месеца за Валполичелата в бъчви от френски дъб Алие от 20 хектолитра и 12 месеца за Рипасо в бъчви от 900 литра от френски дъб от Алие.

Температура на сервиране: 12°-14°

Съчетание с храна: Идеално е в комбинация с червено месо и паста или с ризото «Ал’изолана» с наденица Веронезе и черен пипер. Може да се съчетава с месни деликатеси, които са преминали дълъг период на зреене, както и с шунка Пата Негра и Серано.

Потенциал на съхранение: Благодарение на структурата си това вино има добър потенциал за стареене над 10 години.

Грациано Пра, Graziano Prà

Валполичела, Valpolicella

Червено, Red

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.