
Примитиво е грозде, от което се произвеждат мастилено гъсти, с мощни, но гладки танини вина. Въпреки че има спорни и продължителни дебати за географския произход на сорта, днес няма съмнение, че домът на Примитиво е в Южна Италия и най-вече Пулия.
Примитиво „Алчео“ със своя свеж и лек стил е едно от най -универсалните вина за всяка трапеза – от пица до паста, печени тестени изделия и дори някои по -леки предястия, сочните плодове на това вино се съчетават чудесно с голямо разнообразие храни – италиански или международни.
Разгледайте още от нашите предложения за червено вино.
“Алчео” Примитиво Саленто
Цвят: Рубиненочервено с деликатни гранатови нюанси.
Аромат: Минералността на носа се допълва от деликатна комбинация на череша, вишна и сини сливи. Следват флорални и пикантни нотки в превъзходно устойчив финал.
Вкус: Обилно на вкус, с приятно танини, плътен, устойчив и леко пикантен финал.
Отлежаване: Използва се грозде от собствени лозя с изцяло ръчен гроздобер. Винификацията протича при терморегулирана алкохолна ферментация, едноседмична мацерация и отлежаване в инокс.
Температура на сервиране: 16°-18°
Съчетание с храна: разнообразна италианска и международна кухня.
Потенциал на съхранение: до 5 години.