





Електрик Бий – Неконвенционалното Примитиво
Електрик Бий е вълнуващо и нетрадиционно Примитиво! На първо място виното впечатлява със своя изискан и елегантен вкус, нетипичен за повечето вина от района. Другото нещо, което веднага хваща окото е оригиналната визия и етикет.Неконвенционалната природа на виното се крие в неговото „наелектризиращо“ излъчване, отразено с вкус в името му. И не случайно пчелата е избрана за емблема! Защото земните пчели, известни със своя трудолюбив характер и неуморна работа, са мощни символи на отдаденост, продуктивност и целенасоченост. Способността им да летят, въпреки големите им тела и малките им крила, се превърна в метафора за постигане на невъзможното. Те представляват общност, работа в екип и хармония, докато непрестанно работят заедно за оцеляването на своя кошер. По същество символиката на земната пчела е напомняне за необикновените подвизи, които сме способни да постигнем, когато положим необходимите усилия и повярваме в собствените си способности.
„Пчеличката“ омайва с харизматични аромати от тъмни плодове като черни череши и сливи, красиво хармонизирани с пикантни нотки на карамфил, придавайки му отчетлив характер. Вино пълно с живот и ободряваща пивкост, танините са изключително добре интегрирани и всяка глътка от виното, буквално се „топи“, създавайки уникално преживяване.
Електрик бий е вино за всеки повод и всяка трапеза, с впечаляващите визия и вкус, това е продукт, който очарова и оставя незабравими спомени.
Electric Bee
Електрик Бий
Цвят: интензивен рубинено-червен цвят с виолетови отблясъци.
Аромат: изкушаващо на нос с аромат на зрели червени плодове и леки подправки, на ванилия и дървесина. Флоралните нотки, типични за сорта, обогатяват сложната ароматна структура.
Вкус: Богат и плътен вкус с плодови емоции на диви ягоди и къпини, след които идват леки нотки на тютюн, мока и подправки. Добра киселинност, балансиран алкохол и топящи се танини.
Винификация: Нисък и по-ранен от типичното време за гроздобер на примитиво от стари лозя. Гроздето се отглежда спазвайки органични лозарски практики за запазване на свежестта и натуралните характеристики на виното. След нежната преса следва нискотемпературна пре-ферментация за извличане на повече аромати и вкус. Следва кратка ферментация, която предопределя финеса пред моща. След ферментацията „на студено“ виното отлежава в съдове от неръждаема стомана за защита на ароматите, с ограничен внос на кислород (по време на преливане на виното) за запазване на оптималната плодовост.
Температура на сервиране: да се консумира леко охладено - 12-14 °C
Съчетание с храна: Идеално със средиземноморска храна, с повече подправки. Пикнатни сирена, паеля, пица, паста и най-вече барбекю.
Потенциал на съхранение: до 10 години.