Amarone della Valpolicella DOCG - 750ml

Кралят на Валполичела! Амароне дела Валполичела. Гордостта на района, необикновено вино, което вълнува, очарова, омайва. Едно от „най-здравословните“ вина, заради богатото съдържание на ревестерол, получен при сушенето на гроздето и едно от „най-богатите“ на вкусове, цвят, аромати и текстура. Амаронето на Грациано Пра е органично вино, като гроздето преди пресата се суши 3 месеца в затворено пространство върху плата. Специално вино, за специални поводи.

139,90 лв.

755,46 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Червено Вино
Изба Graziano Prà
Държава Италия
Област Валполичела Супериоре DOC (Valpolicella Superiore DOC)
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2015
Сорт 70% Корвина, 20% Корвиноне, 5% Рондинела, 5% Озелета
Алк. % 17%

Amarone della Valpolicella DOCG

Амароне дела Валполичела DOCG

 

Цвят: Виното има рубиненочервен цвят.

Аромат: Ароматите са интензивни и сложни.

Вкус: На небцето изобилстват череши, сливи, смесени с горчиво какао и женско биле, ароматна и гладка структура, балансирана с танини и свежест, благодарение на височинното изложение на лозето и високото съдържание на креда в черната почва. Енергия, съчетана с елегантност.

Отлежаване: Най-висококачествената селекция от грозде се суши за повече от три месеца. Следва лека преса, последвана от алкохолна и малолактична ферментация в продължение на 15 дни в иноксови ферментатори. Виното отлежава 4 години – 3 в дъб и една в бутилка. 2 години отлежава в 900 литрови бъчви и малки барици от 225 л, а последната 1 година блендът от двата вида лежи  в дъбови бъчви от 20 хектолитра от Алие. Една година отлежава в бутилки в избата преди да се пусне в продажба.

Температура на сервиране: 16°-18°

Съчетание с храна: Виното се съчетава идеално с добре приготвени меса с подправки, ароматни билки и дивеч. Идеално се сервира със зряло сирене и особено с Пармиджано Реджано.

Потенциал на съхранение: Благодарение на структурата си това вино има добър потенциал за стареене, над 15 години.

Грациано Пра, Graziano Prà

Валполичела, Valpolicella

Червено, Red

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.