




Бароло е червено вино, произведено в региона на Пиемонт в Северна Италия. Произведено е от Небиоло и често се описва като едно от най-великите италиански вина. И дори „Кралята на италианското вино“!
Бароло е червено вино, произведено в региона на Пиемонт в Северна Италия. Произведено е от Небиоло и често се описва като едно от най-великите италиански вина. И дори „Кралята на италианското вино“!
Barolo del Commune di Serralunga d’Alba DOCG
Бароло дел Комуне ди Сералунга д’Албa
Цвят: ярък рубинено червен цвят с красиви отблясъци.
Аромат: аромати на портокалова кора и виолетки, допълнени от нотки на касис и черна череша.
Вкус: сух и устойчив вкус, който очарова след всяка глътка. Деликатни и ненатрапчиви танини. Дълъг и устойчив финал.
Отлежаване: Ферментацията протича в инокс, отлежава за 24 месеца в големи 15 hl използвани бъчви от славонски дъб. Следва отлежаване 2 години в бутилка в избата.
Температура на сервиране: 14°-16°Съчетание с храна: идеално вино за лазаня, печени или задушени червени меса, дивеч и отлежали сирена.
Потенциал на съхранение: над 15 години