Barolo del Commune di Serralunga d’Alba DOCG - 750ml

Купи Barolo del Commune di Serralunga d’Alba DOCG - 750ml, произведено от Paolo Manzone от BNKWines.bg

Бароло е червено вино, произведено в региона на Пиемонт в Северна Италия. Произведено е от Небиоло и често се описва като едно от най-великите италиански вина. И дори „Кралята на италианското вино“!

Бароло е известно със своята сложност, твърда текстура и способност да се подобрява с възрастта.  Виното трябва да отлежава най-малко 36 месеца след прибиране на реколтата и преди пускане на пазара, от които поне 18 месеца трябва да е в дъб. Когато периода на отлежаване е  поне пет години преди пускане на пазара, виното може да бъде бутилирано като „ризерва“.  

Бароло „Сералунга“ се ражда като смесица от различни лозя от района на Сералунга. Идеята е различните видове почва да допринесат за по-комплексен вкус и от друга страна да може да се пие по-младо. Гроздето, което Паоло Манзоне включва в  „бленда“ идва от югозападната част на парцела „Мериаме“ плюс още няколко парцела от района.

Това е богато вино, с нотки на портокалова кора и плодове на нос. На вкус ще се докоснете до типичните за варовитите почви на Сералунга танини, които в случая са доста леки, а свежестта и запомнящият се финал правят това Бароло едно фантастично вино! Което можете да оцените сега, но още по-добре да запазите във времето.

84,90лв.
458,46лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Тип вино:Червено Вино
Производител:Paolo Manzone
Реколта:2019
A.B.V.:14%
Държава:Italy
Регион:Бароло DOCG
Грозде:100% Небиоло

Barolo del Commune di Serralunga d’Alba DOCG

Бароло дел Комуне ди Сералунга д’Албa

Цвят: ярък рубинено червен цвят с красиви отблясъци.

Аромат: аромати на портокалова кора и виолетки, допълнени от нотки на касис и черна череша.

Вкус: сух и устойчив вкус, който очарова след всяка глътка. Деликатни и ненатрапчиви танини. Дълъг и устойчив финал.

Отлежаване: Ферментацията протича в инокс, отлежава за 24 месеца в големи 15 hl използвани бъчви от славонски дъб. Следва отлежаване 2 години в бутилка в избата.

Температура на сервиране: 14°-16°Съчетание с храна: идеално вино за лазаня, печени или задушени червени меса, дивеч и отлежали сирена.

Потенциал на съхранение: над 15 години