Бяло Вино

Виж като Решетка Списък

Настрой низходяща посока
на страница
Въпроси

4 резултат(и)

Покажи на страница
 1. Как мога да поръчам бяло вино от BNK Wines и къде мога да го намеря?

  1. Можете да поръчате нашите бели вина директно от нашия уебсайт или да ги намерите в качествени ресторанти. Ние предлагаме бяло вино от известни производители като Produttori di Manduria, Firriato, Albert Bichot, Schiopetto, Albert Mann и Pascal Jolivet.

 2. Как да избера подходящото бяло вино от BNK Wines за специфичен повод или ястие?

  1. Нашите експерти са на разположение, за да ви консултират и помогнат да изберете правилното бяло вино според вашите предпочитания или ястията, които ще сервирате.

 3. Как се различава бялото вино от другите видове вино?

  1. Бялото вино се отличава с лекота, свежест и аромати на цитрусови плодове. То предлага разнообразие от вкусове, които се адаптират към различни ястия и предоставят изключителни наслади.

 4. Какво прави бялото вино, предлагано от BNK Wines, толкова специално и уникално?

  1. Бялото вино от BNK Wines е подбрано от различни региони в Италия и Франция и се отличава с богато разнообразие от вкусове и сортове. Ние избираме само вина, които спазват нашите стандарти за качество и индивидуално отношение към клиентите.

4 резултат(и)

Покажи на страница

BNK wines споделя с Вас познанията си за доброто бяло вино

 

Какво е виното, което бихте предложили на приятели по време на лек обяд. Може би повечето хора биха възкликнали, че това може да бъде само бяло вино. Нашата компания - BNK wines, от 2008 година внася за вътрешния пазар бяло вино, червено вино, шампанско, просеко и други алкохолни продукти. Ние не само ще подкрепим идеята, че всяко добро леко ястие изявява вкуса си, придружено от добро бяло вино, но и ще ви препоръчаме подходящото. Тъй като изборът на бяло вино е работа за ювелирен познавач. 

Вижте повече:

Когато избираме бяло вино, ние прилагаме същия подход както при избора на другите алкохолни напитки – избираме изба, която гарантирано изповядва нашите ценности:  отговорност към клиентите и индивидуално отношение. В следващите редове ще направим и Вас познавачи на бяло вино, за да може да зарадвате любимите си и да се отличите с познания дори сред непознати.

Бяло вино за познавачи

Бяло вино 1 - най-вкусно
Бяло вино - свежест и качество

Когато говорим за вино: бяло, червено, шампанско или просеко е важно да помислим за почвата, върху която ще расте лозето: каква е минералността на почвата и колко дълбоко могат да проникнат корените на лозата. След това мислете за слънцето. Бялото вино е направено от грозде, което обича слънцето и сянката. След това помислете как влияе на различното вино отлежаването, и в какви условия отлежава: в бъчва, в съд, на студено, на по-топло. Докато шампанското, например, отлежава върху утайки, дълго преди да бъде окончателно бутилирано, то не при всяко бяло вино имаме дълго отлежаване преди бутилирането и това е, което осигурява лекия, но дъхав вкус. Важен въпрос е и на колко години е лозето. Не е задължително винаги най-старата лоза да даде най-подходящото за вашия вкус бяло вино. В статията ви представяме информация за нашата палитра бели вина от най-добрия производител на бели вина в Италия и вие ще се уверите сами, че има бяло вино за всеки вкус. 

Това, което трябва да знаете е, че бялото вино е чисто и няма да потиснат вкусовете на обяда ви с експлозия от аромати. То е вкусът, завладяващ сетивата със своята мощ, различие и баланс, без да заема централната роля на масата.

 

BNK wines открива най-добрите семейни изби, за да получите вие най-доброто бяло вино

Не последното, а първото нещо, което трябва да знаете, ако искате да се научите от нас да сте познавачи на бяло вино, е да познавате спецификите на избите, произвеждащи бяло вино. Вече казахме, че за нас е първостепенно избите, с които работим, да имат визия за бъдещето и да се опират на достигнатото в миналото. Защото всяко вино, а още повече финото бяло вино, изисква точно това – традиция и визия. За да доставим уникално бяло вино до България, ние избрахме избата Ла Сколка (La Scolca) от Гави (Gavi), Пиемонт - област в Северна Италия. Гави е името на едно селце, което дава наименование на 9000 хектара лозя. Ла Сколка е водещата изба, производител на бяло вино в региона. Ето защо нашият сомелиер казва: когато кажем Гави, мислим за Ла Сколка. Гави е изписано и на бутилките бяло вино на избата. Името Ла Сколка означава наблюдателна кула – тъй както кулата гледа надалеч, така и семейството, създатели на тази изба, гледат напред в историята и ще оставят за идните поколения своето бяло вино. Тази изба е на повече от 100 години и през цялото време произвежда бяло вино, което отваря пътя към пазарите на бялото вино от региона. 

Бяло вино 2 - най-любимо
Бяло вино - традиция и визия

За гроздето, за любовта и за бяло вино от BNK wines

Казахме, че освен избата, за доброто бяло вино е важен сортът грозде. Сортът Кортезе е сортът, който се сади в Гави. С какво се запомня бялото вино на Ла Сколка: чист цвят, с отблясъци. Тяхното бяло вино  няма аромати, които да те взривят, тук ароматите са нежни – на лайм, на  цитрус, на печена ядка. В тази изба за бяло вино се ползват малко сулфити. Това го прави истинско леко бяло вино. Интересeн факт е, че това е първото бяло вино, което поднасят в Ориент експрес. Така вече, мислим ли за това бяло вино, мислим за бяло вино, създаващо чувство за лукс. Ако времето на Ориент експрес Ви се струва твърде далеч, искаме да Ви се похвалим – бяло вино на La Scolca e избрано от Том Круз за сватбата, от Ла Сколка е и бяло вино, поднасяно на кралица Елизабет II. 

BNK wines предлага не едно бяло вино, а цялата палитрата на Ла Сколка 

Всички бели вина Гави на Ла Сколка са направени от едно и също грозде, но са с различни етикети и много различни бутилки – разликата между тях се крие в това колко годишни са лозята. Да вземем бялото виното „Валентино“ Кортезе Гави DOCG“ (“Valentino” Corteze Gavi DOCG) от 15-20 годишни лозя – най-чистата Гави, в него се усещат нежни леки аромати. Приятно и изискано на вкус, сухо вино. По-старите лозя дават малко по-мек вкус, повече ароматна сложност и успокояващ вкус. От такава лоза се прави класическото бяло вино – „Ла Сколка „Етикета Бианка“ Гави DOCG (La Scolca “Etichetta Bianca” Gavi DOCG) Със своя изискан вкус, приятна киселинност, това бяло вино се съчетава идеално с риба и морски дарове. Без конкуренция е в съчетание със стриди. Най-престижното бяло вино от серията е с черен етикет: „Ла Сколка “Етикета Нера“ („La Scolca “Etichetta Nera” Cortse Gavi dei Gavi). Виното се прави от лози на 60 – 80 години. Разликата с другите бели вина е и това, че то ферментира при контролирана температура и отлежава след това 6 месеца върху фини утайки. Ето това е бялото вино, което можете да оставите в избата си и да следите как се развива вкусът му. 

Бяло вино 3 - огромно разнообразие
Бяло вино - завладяващо сетивата

Има още нещо интересно за отлежаването на бяло вино – „Ла Сколка “д’Антан” Гави дей Гави“ (La Scolca “d’Antan” Gavi dei Gavi). То  отлежава в бетонен съд, без абсолютно никакъв достъп на кислород и вкусът му е несравним. 

Представихме Ви само една от избите за бяло вино, с които BNK wines работи. Ние предлагаме над 60 вида бели вина в различни ценови категории. Не се бавете да ни потърсите, за да ви съдействаме да се доближите до звездите, които обожават свежестта на това вино. Можете да поръчате на нашия сайт или да попитате за нашите бели вина в квалитетните ресторанти. Ние предлагаме бяло вино от следните производители и нито едно не е компромис спрямо вкуса ни: Produttori di Manduria (Пулия, Италия), Firriato (Сицилия), Albert Bichot (Франция), Schiopetto (Италия), Albert Mann (Елзас, Франция), Pascal Jolivet (Франция). Влезте в страницата ни и прочетете личната история на създателя на всяка една от избите.

BNK wines споделя с Вас познанията си за доброто бяло вино

Бяло вино за познавачи

BNK wines открива най-добрите семейни изби, за да получите вие най-доброто бяло вино

За гроздето, за любовта и за бяло вино от BNK wines

BNK wines предлага не едно бяло вино, а цялата палитрата на Ла Сколка

Бяло вино 1
Бяло вино - Разгледайте при нас!

Препоръчани

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.