Совиньон Блан

Виж като Решетка Списък

18 Резултата

Настрой низходяща посока
на страница
Въпроси

4 резултат(и)

Покажи на страница
 1. Как мога да поръчам Совиньон блан от BNK Wines?

  1. Поръчката на Совиньон блан от BNK Wines е лесна. Можете да го поръчате директно от нашия уебсайт и да го доставим до вас. Ние се гордеем с голямото разнообразие от Совиньон блан, предлагано на нашата платформа.

 2. Как да избера правилното Совиньон блан от BNK Wines?

  1. Нашите експерти са тук, за да ви помогнат да изберете най-подходящото Совиньон блан според вашите вкусове и предпочитания. Можете да разгледате нашата гама от Совиньон блан и да намерите този, който ви най-много впечатлява.

 3. Какви са характеристиките на Совиньон блан и откъде произхожда?

  1. Совиньон блан произхожда от областта около Бордо, но сега се отглежда в цял свят. Този сорт вино се отличава с лекота и сухота, като предлага разнообразие от аромати, включително цитрусови нотки и тревисти аромати.

 4. Какво прави Совиньон блан, предлагано от BNK Wines, толкова специално и уникално?

  1. Совиньон блан от BNK Wines предлага неповторима свежест и аромат. Този сорт вино е популярен с богатата си гама от вкусове, включително цитрусови нотки и тропически плодове.

4 резултат(и)

Покажи на страница

География на сорта Совиньон блан

Гроздето Совиньон блан произхожда от областта около френския град Бордо, но днес е разпространено на много места. Кое прави Совиньон блан толкова предпочитано. Това вино е наистина леко - като пърхане в пеперуда, ненатрапливо. Изключително сухо, то оставя на небцето вкус и аромат, който ще търсим отново. Характерни са цитрусовите нотки, които варират от букет подправки до тропически сбор от плодове. Когато говорим за география на Совиньон блан, трябва да знаем, че това е „гъвкав“ сорт, той може да вирее на различна почва и от там вкусът му варира като характеристики. Сред  специалистите се смята, че именно тази гъвкавост на Совиньон блан го прави толкова различен.

Вижте повече:

С каква храна да предложим Совиньон блан

Совиньон блан 1 - най-лек вкус
Совиньон блан - свежест във вашия ден

Виното Совиньон блан има свежест, която се асоциира като аромат както със зелени подправки, така и със зелени плодове. Общата характеристика на Совиньон блан е „свежозелено“, но в зависимост от това на каква почва и колко дълго е зряло се долавят различни „зелени“ нотки – на билки и коприва или на зелени меки плодове. 

Храната, която се препоръчва за него, се отличава със свежест – спанак с леки късчета сухо месо или салати с богат дресинг са предложенията на част от сомелиерите. Совиньон блан носи дъха на гора, обаче, то принадлежи и на морето; морето праща  близък полъх и поздрав до масивите със Совиньон блан. Именно заради това, интуитивно, когато пие Совиньон блан, бихме посегнали към риба – сурова както е в азиатската кухня или приготвена с италианско песто. Совиньон блан можете да поднесете и със салата от рукола с пармезан или лингуини с морски дарове. Прекрасно се съчетава сухото Совиньон блан с ястия с пушена сьомга, миди, риба на скара, вегетариански ястия или козе сирене. Нарекохме Совиньон блан – принцеса, защото именно Совиньон блан не натрапва избора си на ястия на масата. Ето защо е и толкова разпространено.  

Избата Ла Сколка (La Scolca) – изключението, което направи за Совиньон блан

Вино на тази изба от сорта Совиньон блан е по-плътно вино от всички други на Гави (можете да прочетете това име на бутилката, то е име на виното от региона и на самия регион), където работи Ла Сколка). Той не може да бъде скрит, въпреки свежестта. Това, което все пак е типично за това вино Совиньон  блан, като произведено от Гави, е, че гроздето Совиньон блан във виното е заедно с друг сорт на Гави – Кортезе. В България Совиньон блан на Ла Сколка можете да поръчате от сайта на BNK wines. Там ще можете да сравните характеристиките на това вино Совиньон блан с други бели вина или други вина от сорта грозде Совиньон блан. 

Фриули и Гави – производители на Совиньон блан

И в двата района имаме почва, богата на варовик, но вкусът на виното Совиньон блан, което се произвежда и на двете места, е много различно. Пример за вино от Гави, например, е Ла Сколка „Солуи“ (La Scolca “Solui”). Това вино е изключение в производствената линия на избата, но  то е посветено на изключителния човек в семейството – майката в семейството – Луиза Солдати. Виното Ла Сколка Солуи – солистът на вината в избата, е избрано да почете жената, която по съвременен и дързък начин управлява и дирижира семейство и бизнес. Ето заради такива истории ние от BNK wines търсим умишлено семейни изби – ние не продаваме само вино, а и ценности. 

Смесване в едно вино на грозде Совиньон блан от два различни региона – възможно под ръководството на Паскал Жоливе

Совиньон блан 2 - перфектни блендове
Совиньон блан с пленителен вкус

Докато за избата Ла сколка, верен партньор на BNK wines, производството на Совиньон блан е изключение, което само потвърждава гениалността на алгоритъма им, то за избата Паскал Жоливе (Pascal Jolivet) виното Совиньон блан е визитната картичка. Тайната на това вино в това шато е пак в почвата, както казахме в началото, т.е. в географията. 

Виното Атитюд“ Совиньон Блан (“Attitude” Sauvignon Blanc). „Атитюд“ Совиньон Блан” се прави от грозде от два парцела от Турен, западно от Сансер, където почвите са варовикови. Другото място, където се отглежда Совиньон блан, е Анже сюр Шер – място със силикатни почви. В шатото на почит е минимализирането на намесата на човек. Виното ферментира с диви дрожди при ниска температура в иноксови ферментатори, а не в дъбови бъчви. При това отлежаване нямаме експлозия на аромати, тук имаме вино, което ни пленява с вкус. Когато опитаме това бяло вино от замъка Турен от избата на Паскал Жоливе, разбираме защо не е случайно, че казваме, че всеки се чувства добре у дома. Тук това вино е принцеса, защото това е неговата родина: долината на река Лоара. Совиньон блан е виното, което ще ви каже всичко за шатото и за идеалите им. Това е вино от природата – точно, каквото дръзкият Паскал иска да бъде.

Разбира се, най-добрата изба по долината на река Лоара не предлага само един  вид Савоньон блан. Влезте на сайта на BNK winse и прочетете повече за перфектната, настойчива позиция на Сансер “Синятюр” Совиньон Блан. Тук, освен това, говорим за вино направено 100 % от сорта Совиньон блан.  Сансер е известен с варовикови почви с кремък и от там вината са строги, те са мощни и съчетават категорично решението за ежедневието ни и за тържествения случай.

Друго чудесно вино 100% грозде Совиньон блан е бялото вино на същата изба - Сансер “Соваж” Совиньон Блан.

Говорили сме как собствениците на изби оставят отпечатъка си над всяко вино: дали предпочитат тежките семейни трапези, дали са очаровани от възможността да запазиш спомен за двама, дали искат да превърнат пиенето на вино в личен ритуал или в наследство за поколенията – всичко това можете да усетите във вкуса. 

Не знаем дали изборът на вино е въпрос на добро обучение в разпознаването му, дали е въпрос на традиции във Вашия дом, но работата на BNK wines е да подкрепи любопитството чрез предоставената информация за гроздето Совиньон блан за превъзходното вино Совиньон блан. Дори и днес за пръв път да се престрашавате да промените обичайните си бели вина с виното Совиньон блан – спомнете си на какво ухае детството ви и може би Вашето вино Совиньон блан само ще ви намери. Защото Совиньон блан е с характер и отваря врати на спомена: тревисти, тучни, плодови. Изберете Вашия Совиньон блан и не забравяйте, че Вашето вино е наша отговорност. 

География на сорта Совиньон блан

С каква храна да предложим Совиньон блан

Избата Ла Сколка (La Scolca) – изключението, което направи за Совиньон блан

Фриули и Гави – производители на Совиньон блан

Смесване в едно вино на грозде Совиньон блан от два различни региона – възможно под ръководството на Паскал Жоливе

Совиньон блан 1
Совиньон блан - Разгледайте при нас!

Препоръчани

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.