Уникално, прецизно, шикозно, отвъд времето, невероятно добро. Ръчно сортиране на гроздето, след лека преса с цел максимално запазване на плода, виното не се изпомпва, а се използва естественото земно притегляне и сока изтича свободно.
Аромат: Свеж, чист и крещящ със сладка киселинност.
Вкус: Деликатен плод на небцето, елегантен и с много финес.
Отлежаване: Получено след спонтанна ферментация от диви дрожди. Между три и четири месеца виното лежи върху фини утайки („сюр ли“) с ежедневен „батонаж“ и два месеца в бутилка.
Температура на сервиране: 10°
Съчетание с храна: Със сладководни риби, миди и козе сирене.
Потенциал на съхранение: 5 години
Паскал Жоливе, Pascal Jolivet
Лоара, Loire
Бяло, White
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.