Сансер „Соваж“ се прави след внимателен подбор на най-доброто грозде от парцел със стари лозя на площ от 2 хектара в селото Шантен. Използва се изцяло органичен подход при отглеждането на лозята, работата в избата, правенето на виното. Продукт, който е възможно най-близо до природата.
Аромат: Елегантен и изтънчен нос, лек цитрус, който отвежда към открита минералност.
Вкус: Богато на вкус, виното предлага многопластови усещания и впечатляващ леко морско солен финал, запазвайки през цялото време своя финес и усещане за чистота.
Отлежаване: Получено след спонтанна ферментация от диви дрожди. 12 месеца виното лежи върху фини утайки („сюр ли“) с ежедневен „батонаж“ и два месеца в бутилка. Не се филтрира преди бутилиране.
Температура на сервиране: 10°- 12°
Съчетание с храна: Отлично с миди, богати рибни ястия, бели меса и домашни птици.
Потенциал на съхранение: Над 10 години.
Паскал Жоливе, Pascal Jolivet
Лоара, Loire
Бяло, White
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.