Фиано е от най-старите класически сортове на Южна Италия. Има документи, които показват, че древните римляни със сигурност са отглеждали гроздето. Вероятно древните гърци също са го отглеждали и може би те са го занесли за първи път в Италия. Известнaта винена историчка и критичка Джансис Робинсън идентифицира сорта грозде като този, от който се е правело виното „Apianum", което римляните толкова много са обичали. В превод „Дзин“ на местния диалект означава – „морски таралеж“. Освен, че това е един от най-интересните видове на морското царство, който е изключително чувствителен към солеността на водата, за продължителността на живот на морския таралеж се носят легенди. Някои учени смятат, че на теория Морските Таралежи са безсмъртни. Изучаването на организма на възрастни индивиди е показало, че липсват всякакви признаци на стареене или промени дори при животни на възраст над 100 години. Морският таралеж има мистериозна защита от радиация, чийто механизъм остава неразгадан.
В превод „Дзин“ на местния диалект означава – „морски таралеж“. Освен, че това е един от най-интересните видове на морското царство, който е изключително чувствителен към солеността на водата, за продължителността на живот на морския таралеж се носят легенди. Някои учени смятат, че на теория Морските Таралежи са безсмъртни. Изучаването на организма на възрастни индивиди е показало, че липсват всякакви признаци на стареене или промени дори при животни на възраст над 100 години. Морският таралеж имат мистериозна защита от радиация, чийто механизъм остава неразгадан.
Цвят: Бледо сламеножълто на цвят. Аромат: Свежи аромати на праскова, пъпеш, билки, млади борови връхчета. Вкус: Тялото очарова със зрялост и баланс между изискана киселинност и ободряваща свежест. Отлежаване: Използва се грозде от собствени лозя, между 20 – 30 години, изцяло ръчен гроздобер. Винификацията протича при терморегулирана алкохолна ферментация и отлежавне в инокс. Температура на сервиране: 8°-10° Съчетание с храна: да се опита с талиатели с аспержи и яйца в масло, също така с филета от риба (лаврак, ципура) в лимон. Потенциал на съхранение: до 3 години.
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.