Силно ароматният местен сорт грозде Зибибо ни дава едно изключително вино, изпълнено със стил и финес, очарователно и елегантно. Изцяло ръчен гроздобер в района на Трапани от лозето Дагла Боромео.
Аромат: На нос преобладават цветни и елегантни, цитрусови плодове, обгърнати от аромат на жасмин и средиземноморски храсти.
Вкус: Вкусът е ароматен и мек, дълбок и хармоничен.
Отлежаване: Три месеца виното лежи върху утайка („сюр ли“) с ежедневен „батонаж“ и два месеца в бутилка.
Температура на сервиране: 12°-14°
Съчетание с храна: Съчетава се напълно с предястия от риба и миди, пушена риба и морски дарове, омлети, ризото и аспержи. Също така опитайте с бели меса, със сирена с билки. Виното е идеално за с пържени гъби.
Потенциал на съхранение: Да се консумира младо.
Фириато, Firriato
Сицилия, Sicilia
Бяло, White
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.