Шардоне

Виж като Решетка Списък

Резултати 1-24 от 32

Настрой низходяща посока
на страница
Въпроси

4 резултат(и)

Покажи на страница
 1. Как мога да закупя Шардоне от BNK Wines?

  1. Поръчката на Шардоне от BNK Wines е лесна. Просто посетете нашия онлайн магазин, разгледайте нашата богата селекция от Шардоне и го добавете към кошницата си. Ние ще ви го доставим бързо и сигурно.

 2. Как да избера правилното Шардоне от BNK Wines за специален повод или ястие?

  1. Експертите на BNK Wines са на ваше разположение, за да ви помогнат да изберете подходящия Шардоне за вашия повод. Можете да се консултирате с нас и да намерите най-добрия вариант за вашите нужди.

 3. Какво е интересното в разнообразието на Шардоне и как се различава виното в зависимост от произхода му?

  1. Шардоне е сорт, който силно отразява характеристиките на мястото, където се отглежда. Производителите като Албер Бишо използват различни технологии и лозя, което води до разнообразие във вкуса на Шардоне.

 4. Какво прави Шардоне, предлагано от BNK Wines, толкова уникално и специално?

  1. Шардоне от BNK Wines представлява изключителен сорт бяло вино с богата история и характерен вкус. Неговата ароматна сложност и изискан вкус го правят неповторим избор за ценителите на вина.

4 резултат(и)

Покажи на страница

Шардоне (Chardonnay) е бял винен сорт бяло грозде, с произход районите на Бургундия и Шампан, Франция, където се отглежда от древни времена. Макар че Шардоне получава името си от градчето Шардоне в бургундския регион на Франция, дълго време не е бил ясен произходът на сорта по света. За да стане пиенето на шардоне традиция, се е случило нещо, та то да бъде избрано и отделено от другите бели вина. Какво ли е това събитие?

Вижте повече:

Шардоне е най-популярният бял винен сорт в света. Захарното съдържание на гроздовия сок е 18 – 22, 9 г./100 мл., при киселини 11,6— 8,2 г./л. Името му се свързва с едни от най-престижните френски бели сортови вина с произход Бургундия (Шабли, Кот де Бон и Маконе) и с пенливите шампански вина. От грозде Шардоне се прави вино с това име и други висококачествени бели трапезни вина. Отлежаването в дъбови бъчви придава на виното нотки на ванилия, дим и дъб.

Шардоне 1 - най-престижните френски бели
Шардоне от Албер Бишо

За вкуса на виното е важно при какви условия се отглежда гроздето – в областите Шардоне и Шабли е по-хладно и това носи характерните ароматни нюанси на зелена ябълка и цитруси. Същото се случва и с гроздето, което е брано по-рано. В по-топлия климат и при късна беритба, гроздето развива по-сладък вкус и екзотичността на тропически плод.  

Защо  да изберете шардоне пред всяко друго вино и още повече пред всяко друго бяло вино. Както е характерно за нашата  компания, ние няма да ви убеждаваме да пиете шардоне, ние ще ви убедим, че трябва да знаете много за него, да опитате шардоне и друго бяло вино и тогава да решите. Философията на BNK wines e, че виното е любов и традиция – ето защо ние държим да бъдете информирани за всяко вино, за да се влюбите в избора си, като нас. 

ТЕХНОЛОГИЯ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ВИНО ШАРДОНЕ

Казахме: традиция и любов - нека проверим тези две червени нишки в историята на нашето Шардоне. Ние доставяме шардоне и познаваме шардоне – това се нарича едновременно да бъдеш в изкуството и в науката. 

Когато търсите Шардоне, трябва да знаете, че то се прави по два различни метода, свързани с това  в какво отлежава виното – дали в дъбови бъчви или не. Остаряването в дъбови бъчви придава ваниловата нотка на виното и тази на масло, както нотка на сметана. Това е рядкост за бяло вино, но не и за шардоне. Винопроизводителите, които желаят тяхното шардоне да има по-остър и светъл аромат, използват иноксови съдове за ферментацията и за отлежавнето. Това не позволява на кислорода да достигне до виното и да промени характера му. Когато пък производителите на вино искат тялото на виното да е по-плътно, те използват и за ферментацията, и за отлежаването дъбови бъчви. Възможно е виното само да отлежава в тях. Това добавя ваниловия привкус. 

Шардоне 2 - идеално за рибни ястия
Шардоне - любов и традиция

По отношение на захарта знаем следното – ако ферментацията бъде прекъсната преди пълния процес да приключи и дрождите да изконсумират захарта, то във виното ще се усеща остатъчна  захар, което резултира в по-сладко вино. При шардонето имаме пълен цикъл на ферментация, заради това то е класическо сухо вино. т.е. с ниски нива на захарност. 

ИЗБОРЪТ НА BNK WINES ЗА ШАРДОНЕ 

Шардоне много се влияе от мястото, където е отглеждано виното. Избата Албер Бишо произвежда шардоне в Бургундия, тъй като това е естественото му място; неговата родина. 

Албер Бишо произвежда виното „Бургундия Вией Вин Шардоне“ (Bourgogne Vieilles Vignes de Chardonnay). За създаването му се ползват лози на възраст 25 – 30 години. Интересното на лозята с шардоне в областта е, че те са разположени на места в Бургундия с различна изложеност на слънце, което предопределя и голяма палитра от вкусове на самото грозде шардоне. Това дава неповторима ароматна сложност на виното на Албер Бишо. Знаем, че избата е сред пионерите в областта Бургундия и с това бяло вино не прави изключение. Това е от меките по вкус вина шардоне, които са отлежавали в дъбови бъчви. Мекият аромат на ванилия и масло прави „Бургундия Вией Вин Шардоне“ идеално за рибни ястия

От същата изба – Албер Бишо – е и бялото вино „Бургундия “Секре дьо Фамии” Шардоне“ (Bourgogne “Secret de Famille“ Chardonnay). Това е бяло вино от толкова висока класа по вкус, че е неразличимо от по-луксозните си събратя. Цените му са приемливи за всеки. Както загатва името му, в това шардоне е скрита семейна тайна и тя е, че за виното се избират пак страхотни сортове от най-добрите масиви грозде, но се бере грозде от краищата на парцела. Самата технология на производство е същата като при скъпите вина на марката, а именно – отлежава определено време в иноксови и определено време в дъбови бъчви.   

Само, за да  направим разлика между шардоне от Шабли и Бургундия, ще ви запознаем с виното Шабли АОС Шардоне. Сортът е шардоне, но на бутилката пише Шабли и пиещият трябва да знае, че става дума за шардоне. Тук има няколко изби, които произвеждат шардоне, но Албер Бишо предпочита да ползва технология в иноксови ферментатори, за разлика от колегите си. Това дава друг аромат на виното – свежо и чисто. Цветът на това шардоне е доста по-ненаситен в сравнение на другите бутилки шардоне. Това е вино като по учебник.

Шардоне 3 - най-добрите масиви грозде
Шардоне - екзотичност

PRODUTTORI DI MANDURIA – ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ШАРДОНЕ В ИТАЛИЯ

“Санта Джема” Шардоне Саленто(“Santa Gemma” Chardonnay Salento IGT) е произведено от Produttori di Manduria. Историята на тази изба е забележителна. Те си поставят за цел да произведат добро шардоне, въпреки, че Пулия, където се намира избата, е прекалено топла за производството му. Климатът и почвата там дават на това шардоне аромат на екзотични плодове, а това, че е отлежало в дъбови бъчви – ваниловият привкус и богато тяло. Ако самата екзотичност на компанията да избере да произведе шардоне не ви е  спечелило, може би историята на името ще ви спечели – Света Джема е последната канонизирана светица в католическата традиция. Това канонизиране става през 1942. Името е избрано заради духовната борба, която светицата проповядва за борба с изкушения. 

Изберете да купите шардоне, Совиньон блан, червено вино и пенливи вина от нашия онлайн магазин, за  да можете освен вино да получите и експертно знание и подкрепа за избора ви. BNK wines Ви дава улеснението да пазарувате оналйн. На сайта ни има лист с всички наши вина, разпределени по региони и в ценови категории. Гарантираме Ви, че, ако ползвате нашия сайт, бързо ще станете експерти. 

Технология за производство на вино Шардоне

Изборът на BNK wines за шардоне

Produttori di Manduria – производителите на шардоне в Италия

Шардоне 1
Шардоне - Разгледайте при нас!

Препоръчани

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.