Brut Blanc de Blancs Vintage 2015 - 750ml

Пол Роже Блан дe Блан 2015 е направено само от Шардоне с благороден произход единствено от Гран крю лоза от Кот де Блан – Оари, Шуи, Авиз, Краман, Оже и Менил-сюр-Оже. Произведено в ограничени количества, кювето отлежава 6 години с утайките преди да бъде пуснато за продажба.

234,90 лв.

1268,46 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Пенливо Вино
Изба Pol Roger
Държава Франция
Регион Champagne
Област Шампан (Champagne)
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2015
Сорт 100% Шардоне
Алк. % 12.5%

Брут Блан дe Блан Винтидж 2015

Brut Blanc de Blancs Vintage 2015

 

Цвят: много блед златист цвят, деликатно оцветен със зелени нюанси и подчертан от постоянната игра на фини мехурчета.

Аромат: На нос е изразително и мощно, лесно уловими аромати смесващи нотки на лимонова кора и бриош. Кремообразна еволюция създава прекрасен, пищен характер. След първото вдишване, виното започва да излъчва сложни аромати на мока и какао, последвани от нотки на прясно масло, съчетани с ухание на портокалова кора със забележителна елегантност.

Вкус: Вкусът на първо четене е изключително ободряващ, отиващ към маслени нотки и нотки на прясно приготвени и ухаещи десерти. Лешников ликьор и препечени нотки се появяват веднага, за да завършат този ароматен профил, който е пропит с прекрасна и пробождаща свежест. Това е богато, пищно Шампанско, съчетаващо сила и финес.

Отлежаване:

Мъстта претърпява два пъти „дебурбаж“ (утаяване), първият път, веднага след пресоването на гроздето, вторият – в иноксовите ферментатори на ниска температура при 6°C за период от 24 часа. Бавната и студена ферментация при контролирана температура под 18°C се извършва в стоманени съдове. Вината претърпяват пълна млечно-кисела ферментация. Вторичната ферментация се извършва в бутилка при 9°C постоянна температура в най-дълбоките изби на Пол Роже (33 метра под нивото на град Еперне), където виното се съхранява и подлага на изцяло ръчен ремюаж (въртене на бутилката), което днес е рядкост за производството на вино в Шампан. Много финият и устойчив мус, с който Пол Роже е известен, се дължи изцяло на тези дълбоки, хладни и влажни изби. Отлежаването с утайки е 6 години. След бутилирането, готовите вина отлежават минимум 3 месеца в избата.

Температура на сервиране: 8°-10°

Съчетание с храна: Със своята изисканост и свежест, Пол Роже Блан де Блан е най-изискания аперитив. Благородно вино за благородни риби – див лаврак, риба Джон Дори, калкан на плоча, сурова морска храна, висок клас черен хайвер и най-важното – с изискана публика.

Потенциал на съхранение: над 20 години.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.