



Brut Blanc de Blancs Vintage 2015
Цвят: много блед златист цвят, деликатно оцветен със зелени нюанси и подчертан от постоянната игра на фини мехурчета.
Аромат: На нос е изразително и мощно, лесно уловими аромати смесващи нотки на лимонова кора и бриош. Кремообразна еволюция създава прекрасен, пищен характер. След първото вдишване, виното започва да излъчва сложни аромати на мока и какао, последвани от нотки на прясно масло, съчетани с ухание на портокалова кора със забележителна елегантност.
Вкус: Вкусът на първо четене е изключително ободряващ, отиващ към маслени нотки и нотки на прясно приготвени и ухаещи десерти. Лешников ликьор и препечени нотки се появяват веднага, за да завършат този ароматен профил, който е пропит с прекрасна и пробождаща свежест. Това е богато, пищно Шампанско, съчетаващо сила и финес.
Отлежаване:
Мъстта претърпява два пъти „дебурбаж“ (утаяване), първият път, веднага след пресоването на гроздето, вторият – в иноксовите ферментатори на ниска температура при 6°C за период от 24 часа. Бавната и студена ферментация при контролирана температура под 18°C се извършва в стоманени съдове. Вината претърпяват пълна млечно-кисела ферментация. Вторичната ферментация се извършва в бутилка при 9°C постоянна температура в най-дълбоките изби на Пол Роже (33 метра под нивото на град Еперне), където виното се съхранява и подлага на изцяло ръчен ремюаж (въртене на бутилката), което днес е рядкост за производството на вино в Шампан. Много финият и устойчив мус, с който Пол Роже е известен, се дължи изцяло на тези дълбоки, хладни и влажни изби. Отлежаването с утайки е 6 години. След бутилирането, готовите вина отлежават минимум 3 месеца в избата.
Температура на сервиране: 8°-10°
Съчетание с храна: Със своята изисканост и свежест, Пол Роже Блан де Блан е най-изискания аперитив. Благородно вино за благородни риби – див лаврак, риба Джон Дори, калкан на плоча, сурова морска храна, висок клас черен хайвер и най-важното – с изискана публика.