Essence Satèn 2018 - 750ml

Satèn (коприна на Италиански) е уникална категория пенливо вино за района на Франчакорта получено по класическа технология. Както името издава, вината „Сатен“ се отличават от другите пенливи вина на този уникален регион със своя мек, кремав и нежен вкус. Това се определя от използването само на Шардоне и добавянето на по-малко захар в ликьора преди вторичната ферментация. Като резултата получаваме „шампанизирано“ вино с по-малко налягане (5 бара вместо традиционните 6), по-нежни и фини мехурчета, кремав и изтънчен вкус.

Франчакорта "Есанс Сатен“ 2018 е вино с указана реколта и това е гаранция, че е отлежало минимум 30 месеца в бутилка „сюр ли“ (заедно с дрождите) за още повече минимализъм на мехурчетата и фин вкус.

66,90 лв.

361,26 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Пенливо Вино
Изба Antica Fratta
Държава Италия
Регион Franciacorta
Област Франчакорта (Franciacorta DOCG)
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2018
Сорт 100% Шардоне
Алк. % 13%

Antica Fratta Franciacorta DOCG “Essence Satèn” 2018

Антика Фрата Франчакорта “Есанс Сатен“2018

 

Цвят: Сламеножълт със златни отблясъци.

Аромат: Интензивен и хармоничен, с леки цитрусови нюанси и нотки на тропически плодове

Вкус: Елегантен и устойчив вкус, елегантен, но същевременно обемен, свеж финал и леко ядков послевкус. Фин и устойчив перлаж, деликатен и кремообразен мус.

Винификация: Изцяло ръчен гроздобер само Шардоне, набрано при правилното съотношение на захар и киселинност. Пенливо вино получено по „класически метод“, отлежало най-малко 36 месеца след прибиране на реколтата, от които 30 месеца виното е в контакт с останалите след ферментация дрожди.

Подобно на всички вина под апелация DOCG за района, виното постига своята елегантна ефервесценция благодарение на вторичната ферментация в бутилката по „класическият метод“, или наричан още „шампеноа“.

Температура на сервиране: 6°-8°

Съчетание с храна: с деликатно приготвени рибни или морски ястия или с крехки бели меса. Чудесно и като аперитив.

Потенциал на съхранение: над 5 години.

Антика Фрата, Antica Fratta

Франчакорта, Franciacorta

Пенливо, Бяло, Sparkling

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.