Етикетът на „Прелиус“ представлява водата на древното крайбрежно езеро на Прелий, което сега е известно като Марема Тоскана. Езерото бавно изчезва заради добива на сол и дренажирането през вековете. Днес мястото представлява изключителен тероар с уникални качества, който дава единствени по рода си вина. Лозята на „Прелиус“ са разположени на хълм по протежение на бреговете на древното езеро, на 9 километра от морето, с лице към величествения Тоскански архипелаг.
Микроклиматът на Марема е особено благоприятен за производството на Верментино, заради изключителното изложение на лозята, невероятния тероар и близостта до морето. Всичко това придава на виното подчертани минерални нотки, свежест и ароматни качества.
100% био вино, което се прави от изцяло биологично отглеждано грозде, без използването на синтетични химикали във всеки последващ етап на преработка или съхраняване.
Цвят: Сламеножълт цвят със зеленикави отблясъци.
Аромат: Флоралните нотки се сливат с аромати на цитрусови плодове, ананас и бъз.
Вкус: Усеща се добра концентрация на вкус, изключителна свежест и добър баланс. Приятен завършек, подчертан от леки цитрусови нотки.
Отлежаване: Изцяло ръчен гроздобер. Виното ферментира в иноксови съдове при контролирна температура. Отлежава 6 месеца върху фини утайки.
Температура на сервиране: 8°-10° Съчетание с храна: Идеално със сурова морска храна, стриди и карпачо.
Потенциал на съхранение: До 5 години.