Район: Loire
Video Thumbnail

Паскал Жоливе:

В сърцето на долината на река Лоара

Паскал Жоливе е „рок звездата“ на Лоара. Нетипичен, иновативен, креативен, така накратко можем да опишем Паскал. Всичките вина, които той прави са близки до природата. Спонтанна ферментация, използване на диви дрожди и внимание във всеки един момент при производството. Вината от Совиньон Блан на Паскал Жоливе присъстват в най-добрите ресторанти в света.

Философията нa Паскал Жоливе е близка до естествения начин за правене на вино, с минимална човешка намеса. Идеята е следствие от съвременното мнение, че технологиите са прекалено навлезли във всеки продукт. От избата вярват в потенциала на плодовете да се развиват естествено, без химикали или култивирани закваски, активиращи ферментационния процес. Използва се система за контрол на температурата, за да се предпази гроздовия сок от оксидиране. Резултатът е вина с много баланс, свежест и прецизност.

От създаването на избата през 1987 г. до днес вината на Паскал Жоливе правят обиколка на света и могат да бъдат намерени в най-елитните ресторанти, курорти и хотели.

Критиката е единодушна, че избата притежава собствен, уникален стил и за това не пести наградите. Определян като „Специалист“ на белите вина, Паскал Жоливе, продължава да прави своите вина с младежка енргия и отдаденост.

Производството на вино е чудесна възможност да развием креативноста си, това е вид изкуство, което изисква да се вслушаме в майката природа, за да възприемем и разберем по-добре нейните послания.

Паскал Жоливе, създател и собственик на избата.