Просеко

Виж като Решетка Списък

Резултати 1-24 от 28

Настрой низходяща посока
на страница
Въпроси

4 резултат(и)

Покажи на страница
 1. Защо да избера Просеко от BNK Wines пред други пенливи вина?

  1. Нашият Просеко е избран с грижа и страст и предоставя най-доброто от италианската пенлива традиция. Той е идеален за всеки повод и допринася за особеност и класа във всяка ситуация.

 2. Как се сервира и с каква храна се съчетава Просеко?

  1. Просеко се сервира студено, обикновено при температура около 6-8°C. То е чудесен избор за аперитиви, морски дарове, паста и леки салати.

 3. Как се различава Просеко от другите видове пенливи вина?

  1. Просеко е италианското пенливо вино, известно с лекотата си, свежестта и ароматите на цитрусови плодове. То се произвежда по специфични методи и сортове грозде, които му придават уникален вкус.

 4. Какво прави Просеко, предлагано от BNK Wines, толкова специално и уникално?

  1. Просеко от BNK Wines идва от избрани италиански винарни, известни с изключителната си градина и вкус. Нашите Просеко са премиум, изискани и създадени за наслаждение.

4 резултат(и)

Покажи на страница

BNK WINES ПОЗНАВА ИСТОРИЯТА НА ПРОСЕКО И ДЪРЖИ НА НЕЯ

Ние от BNK wine не просто внасяме вина, ние избираме кого да поканим в семeйството си, за да доставим до вас – нашите клиенти образеца на всяко вино. Така направихме и когато трябваше да изберем нашият партньор в производството на просеко. Избрахме избата Андреола, тъй като нейният собственик днес, а и неговият баща – основател на избата са хора, които познават най-първо земята, която ражда гроздето, съчетанието на сортове, което оформя неповторимостта на тяхното просеко.

Вижте повече:

Андреола не ни предлага само просеко, тя предлага разбиране за процеса на създаването му: от подходящата почва, релеф, през перфектното слънцестоене и избор на съчетание на сортове в една реколта просеко. BNK wines подхожда буквално с научен метод, когато избира винопроизводителите си А какво означава това, когато става дума за просеко: първо откриваме грижовните собственици, доверяваме се на избора им и след това проверяваме сами тяхното просеко. Година след година избата Андреола печели отличия за своето просеко, което потвърждава избора ни.  

ПРОСЕКО – КЛАСА В ЕЖЕДНЕВНИЯ ИЗБОР

Просеко 1 - класен избор
Просеко - превъзходен вкус

Формирането на вкус към виното и познание за това с каква храна могат те да бъдат поднасяни е процес, криещ свои тайни за непосветените. Просеко е пенливо вино,  то носи в себе си празничния гъдел на лекия флирт и в същото време изисква добро познаване на качествата му, за да е в хармония  с обстановката, в която пием просеко и с храната, която го придружава. Ние от BNK wine имаме нескромната амбиция да формираме добрия вкус и когато става дума за пенливи вина. Какво вино подхожда идеално на сурова морска храна, азиатска кухня, савиче? Ние от BNK wines ви препоръваме това да бъде просеко Сесто Сенсо на избата Андреола.  То се прави от четири от най-добрите вина на избата.

ТЕХНОЛОГИЯТА НА СЪЗДАВАНЕ НА ПРОСЕКО – ИЗКУСТВОТО ДА СЕ ЗАПАЗИ СВЕЖЕСТТА

Просеко се бутилира веднага след  вторичната ферментация, а не отлежава върху утайките след нея, както е при шампанското. Просеко няма нужда да отлежава, въпреки, че отлежаването не би влошило качеството на самото просеко.

С името „просеко“ означаваме вид вино, сорт грозде и регион. Просеко е стара област на Италия, там са се правили вина от времето на Венецианската република, но тогава все още не са били пенливи. Гроздето, наричано просеко, сега е известно като гроздето Глера. То е основното грозде, от което се произвежда просеко. Зелено е, с тънка ципа, и се отглежда по хълмовете на Северна Италия от стотици години. То е с умерено висока киселинност и дава прекрасен аромат на пъпеши, праскови, круши и бели цветя. Виното просеко изпъква над другите пенливи вина  с това, че е по-ниско алкохолно. Просеко има три района - Тревизо, Конелиано и Валдобиадене. Валдобиадене е най-близо да планината и почвата е варовикова, което позволявана корените да влязат по-дълбоко в почвата. Винаги си поръчвайте просеко Валдобиадене. BNK wine избира за партньор избата Andreola, създадена през 1984. Семейната изба гарантира, че използва за всяка реколта и всяко вино избран лозов масив.

КАКВО ПРОСЕКО ИЗБРАХМЕ ЗА ВАС

Просеко 2 - най-качествено
Просеко - със златист цвят

BNK wines избра просеко от Андреола(Andreola), които предлагат най-високата категория италианско просеко! Може би тайната за това се крие в грижата за гроздето – при отглеждането му и при ръчната беритба. Името на производителя на просеко – Dirupo – означава ”стръмен склон”. Това е така, тъй като лозята са разположени на много стръмни и тесни склонове в областта Валдобиадене. Това обуславя нуждата гроздето за просеко да се бере изцяло ръчно. Интересно е, че чудесното просеко на Dirupo се произвежда от 105 отделни масива. Като всяка година избата има предизвикателството да запази непроменени пропорциите на гроздето от различните масиви и с различно качество  от всяка реколта. То се прави не само от сорта Глера, а и от Биенкета и Перера. Когато имаме шанс да притежаваме просеко на Dirupo, ще се насладим на златист цвят с меки зеленикави искри. Вкусът на просеко е тонизираш, леко цитрусов, с привкус на ябълка. Това е вино на лятото. Чуйте съвета ни - просеко се сервира леденостудено.

”Просеко супериор картице“ навсякъдед по света означава едно – класно вино. Това е така, тъй като Картице е мястото с най-стари лозя (над 100 години). Там почвата е богато на желязо и това се усеща в това  просеко. Почвата, която храни гроздето за просекото, дава на виното богат аромат, но основното, което впечетлява е вкусът на това просеко, което се развива във времето. Тази земя има история с просекото – от години хората са разбрали, че поради дългото слънцестоене по тези земи, гроздето узрява така, че се произвежда великолепно вино. В това вино няма прекалена минералност като пенливото вино на Шампан. Естествените захари във виното просеко от Картице омекотява минералнността. Мнение на сомелиери е, че заради балнса във вкуса и мощта му в същото време, то може да се съчетава с почти всяка храна. Пие се по специални поводи, едно истинско гастрономическо вино.

”26 примо“ пък е просеко без никаква остатъчна захарност от вторичната ферментация – това е вариант на екстра брут вино. Името на виното носи история в себе си. Името му идва от това, че  е създадено на 26-тата година от създаването на избата и годината, в която тя попада в ръцете на сина на първия собственик. Просеко „26 Примо“ е от гроздето в едно лозе – Риве ди Кол Сан Мартино. Минерално, свежо, игриво, фино и елегантно - просеко с единствен по рода си стил и качества. Има нежни и приятни парфюми от цитрусови кори, бели рози и пресни плодове. Как се постига този ефекта? При вторичната ферментация дрождите се оставят да изконсумират захарта. Какво дава това на виното – не натоварва, леко е, чисто е.

Просеко 3 - най-ароматно
Просеко с нежни аромати на пресни плодове и бели рози

Маз де фер просеко (Mas de Fer Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG) на избата Андреола е просеко, което е мощно. Името му идва от това, че виното се прави от масив с лозя, който се казва Маз де фер – в превод „желязната скала“. Богатството на минерали на почвата се усеща и във виното. лозето “Мас де Фер”. В превод “Мас де Фер”, означава “Желязната Скала”. Лозето е на 100% собственост на Андреола. Вторичната ферментация е по метода “Шарма”, т.е. ферментацията става в метални съдове, а не в бутилката. Използват се селектирани в избата естествени дрожди.

’Сексто сенсо“ Sesto Senso Dry Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG е едно от първите вина, което Стефано Пола – собственик на изба Аднреола, прави след като поема управлението на избата. Философията при „Сесто Сенсо“ е създаването на продукт с изключителни качества. Това се постига с блендирането на 4 от най-добрите вина на избата – Милезимато, 26 Примо, Дирупо и Мас де Фер. Всичките те са Просеко Супериоре DOCG

Всички вина просеко могат да се поръчат на сайта на BNK wines или да се консумират в квалитентните ресторанти – наши партньори.

BNK wines познава историята на просеко и държи на нея

Просеко – класа в ежедневния избор

Технологията на създаване на просеко – изкуството да се запази свежестта

Какво просеко избрахме за вас

Просеко 1
Просеко - Разгледайте при нас!

Препоръчани

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.