




“26° Примо е Просеко без остатъчни захари. Просеко от едно лозе – Риве ди Кол Сан Мартино. Минерално, свежо, игриво, фино и елегантно. Просеко с единствен по рода си стил и качества.
Разгледайте още от категорията просеко.
Тип вино:Пенливо Вино
Производител:Andreola
Реколта:N/V
A.B.V.:11,5%
Държава:Italy
Регион:Валдобиадене (Valdobbiadene DOCG)
Грозде:100% Глера
26° Примо Валдобиадене Просеко Супериоре DOCG, 0g захар /L
Цвят: Светложълт цвят.
Аромат: Има нежни и приятни парфюми от цитрусови кори, бели рози и пресни плодове.
Вкус: Вкусът е жив, консистентен, освежаващ, сух и елегантен.
Винификация: Вторичната ферментация е по метода “Шарма”. Използват се селектирани в избата естествени дрожди.
Температура на сервиране: 8°-10°
Съчетание с храна: Перфктният аперитив, да се опита също така с пържена риба, суши и сашими, пресни сирена, ризото със зеленчуци.
Потенциал на съхранение: До 3 години.