Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG “Col del Forno” - 750ml
„Кол дел Форно” е тероарно Просеко получено изцяло от собствени лозя в микропроизводствената зона “Риве ди Рефронтоло”.
Информация
Тип вино | Пенливо Вино |
---|---|
Изба | Andreola |
Държава | Италия |
Регион | Valdobbiadene |
Област | Валдобиадене (Valdobbiadene DOCG) |
Разфасовка | 750ml |
---|---|
Реколта | N/V |
Сорт | 100% Глера |
Алк. % | 11,5% |
Описание
Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG “Col del Forno”
Валдобиадене Просеко Супериоре DOCG “Кол дел Форно”
Тероарното Просеко “Кол дел Форно” е от едно лозе, с обща площ четири хектара, на около 240 метра над морското равнище. Геоложки, хълмистият и недостъпен за земеделски машини и техника масив се намира в по-младата зона на апелацията, където имаме повече наличие на глина, скриваща плътния слой варовик.
Тази богата почва дава Просеко, което впечатлява със своето сложно тяло, кристално чист вкус, деликатен, но богат нос. „ Кол дел Форно“ е вино, което е плод на „героичото лозарство“ парктикувано от Андреола и белязано от страстта и вниманието към детайла. Бутилка, която може да бъде вашия „герой“ за различни поводи и моменти на радост.
Най-авторитетното италианско издание за вино, даде на „Кол дел Форно“ своето най-високо отличие – „Три чаши“, като награда за изключително качество.
Цвят: Блед, сламено-жълт цвят.
Аромат: Деликатен и цветист, с нотки на диви цветя, акация, цитруси, прясно откъснат плод и госрки билки.
Вкус: Вкусът освежаващ, необичайно елегантен, мек, приятен, жив и запомнящ се.
Винификация: Вторичната ферментация е по метода “Шарма”. Изпозлват се селктирани в избата естествени дрожди.
Температура на сервиране: 6°-8°
Съчетание с храна: Гастрономично Просеко, иделано с добре приготвени риби, крехки бели меса и млади сирена.
Потенциал на съхранение: до 3 години.
Андреола, Andreola
Валдобиадене, Valdobbiadene
Пенливо, Бяло, Sparkling
Въпроси