




“Дирупо” е специален продукт, плод на изцяло ръчен, “героичен” подход към Просеко. Казано по друг начин – целият тероар на Кол Сан Марино в бутилка. Невъзможни лозя, разположени по склонове с голяма денивелация, уникален микроклимат и почви, органичен подход. Подписано Стефано Пола.
Разгледайте още от категорията просеко.
Тип вино:Пенливо Вино
Производител:Andreola
Реколта:N/V
A.B.V.:11%
Държава:Italy
Регион:Валдобиадене Просеко Супериоре (Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG)
Грозде:90% Глера, 5% Бианкета, 5% Перера
Дирупо Валдобиадене Просеко Супериоре DOCG
Цвят: Бледо сламено жълт цвят, с живи отражения.
Аромат: Ароматен нос на зелена ябълка, акациеви цветове и глицения.
Вкус: Деликатно, флорално и плодово, с елегантен и фин перлаж.
Гроздобер: Изцяло ръчен.
Винификация: Вторичната ферментация е по метода “Шарма”.
Температура на сервиране: 6°-8°
Съчетание с храна: Идеално като аперитив или с рибни предястия.
Потенциал на съхранение: До 3 години.