Essence Rosé 2016 - Magnum 1.5l

Франчакорта "Есанс" Розé 2016 от Антика Фрата побира в себе си цялата елегантност на Франчакорта и перфектният израз на необикновен тероар. Бленд от Пино Ноар и Шардоне, който отлежава 42 месеца върху фини утайки в бутилка.

„Есанс“ Розе е смела крачка на Антика Фрата към едно вино на бъдещето, където удоволствието и лекота на пиене срещат комплексност и сериозна структура.

159,90 лв.
Информация
Тип вино Пенливо Вино
Изба Antica Fratta
Държава Италия
Регион Franciacorta
Област Франчакорта (Franciacorta DOCG)
Информация
Разфасовка Magnum 1.5l
Реколта 2016
Сорт Шардоне и Пино Ноар
Алк. % 13%

Antica Fratta Franciacorta DOCG “Essence” Rosé 2016

Антика Фрата Франчакорта “Есанс” Розé 2016

 

Цвят: Бледо, но наситено розово на цвят.

Аромат: Носът предлага приятен ароматен профил на червени плодове, праскова и нектарина.
Вкус: изящно чист, леко-пикантен и минерален вкус, с освежаваща киселинност и приятна устойчивост. Устойчив перлаж и деликатен мус.

Вкус: Елегантен и устойчив вкус, елегантен, но същевременно обемен, свеж финал и леко ядков послевкус. Фин и устойчив перлаж, деликатен и кремообразен мус.

Винификация: Изцяло ръчен гроздобер на Пино Ноар и Шардоне от една страхотна за района година, каквато е 2016. Пенливо вино, получено по „класически метод“ и отлежало най-малко 48 месеца след прибиране на реколтата, от които 42 месеца виното е в контакт с останалите след ферментация дрожди.

Подобно на всчики вина под апелация DOCG за района, виното постига своята елегантна ефервесценция благодарение на вторичната ферментация в бутилката по „класическият метод“, или наричан още „шампеноа“.

Температура на сервиране: 6°-8°

Съчетание с храна: Идеално като съчетание с предястия от риба и леки меса, учудващо добро в комбинация с колбаси и салам.

Потенциал на съхранение: над 5 години.

Антика Фрата, Antica Fratta

Франчакорта, Franciacorta

Пенливо, Бяло, Sparkling

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.