Andreola Nazzareno Pola Etichetta Del Fondatore Dirupo Valdobbiadene Extra Dry DOCG - 750ml

Купи Andreola Nazzareno Pola Etichetta Del Fondatore Dirupo Valdobbiadene Extra Dry DOCG - 750ml, произведено от Andreola от BNKWines.bg

„Етикетът на основателя“ е пенливо вино с уникални характеристики, което е създадено като допълнителна селекция на едно от най-представителните вина на Андреола, а именно Дирупо. В рамките на тяхната територия откриваме лозя, които са засадени в райони, вариращи от средна надморска височина около 200 м до 500 м, където всяка една операция трябва да се направи ръчно. Стръмните склонове са причината лозарството да е определено като „героично“ и да е обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. С „Етикета на основателя“ Андреола демонстрира силата на голямата територия, прилагането на селекция в голям район за гроздобер, освободени от ограничението за област на произход. Това подобрява виното всяка година, смекчавайки ефектите които промените имат върху индивидуалните парцели и винаги гарантира съвършенство, което го отличава.

89,90лв.
485,46лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Тип вино:Пенливо Вино
Производител:Andreola
Реколта:N/V
A.B.V.:11.5%
Държава:Italy
Регион:Валдобиадене (Valdobbiadene DOCG)
Грозде:90% Глера, 5% Бианкета, 5% Перера

Nazzareno Pola Etichetta Del Fondatore Dirupo Valdobbiadene Extra Dry DOCG

Назарено Пола, Етикетът На Основателя Дирупо Валдобиадене Екстра Драй DOCG

Цвят: светложълт цвят със зеленикави отблясъци, мехурчетата са тънки, многобройни и непрекъснати, пяната е кремообразна. 

Аромат: пролетен цвят на глог и акация, нежни цитрусови плодове и нотка на фини подправки Вкус: В устата е щедър и галещ, енергичен, но деликатен и кръгъл

Винификация: Гроздето се обира в периода Септември-Октомври. Винифицира се по метода за производство на бяло вино,  с меко пресоване.Първичната ферментация се случва при контролирана температура. Гроздовия сок отлежава в иноксови съдове най-малко 6 месеца. Продължителност на ферментацията 30–40 дни. Прилага се „Метод Шарма“  за пенливо вино. Отлежава в бутилка 1–3 месеца. От година на година, в зависимост от климатичните променливи които могат да повлияят на качеството на гроздето наблюдаваме редуващи се като главни герои - елегантността на пясъчника, фиността на варовика или дълбочината на мергелите.

Температура на сервиране: Препоръчително е да се сервира при 6-8 °C.

Съчетание с храна: Това е елитно пенливо вино, изискана напитка за аперитив, идеално в комбинация с ястия от прясна риба.

Потенциал на съхранение: Съхранявайте на хладно място и при постоянна влажност, далеч от светлина.