Essence Rosé 2017 - Jeroboam 3.0l от BNKWines.bg
Essence Rosé 2017 - Jeroboam 3.0l от BNKWines.bg
Essence Rosé 2017 - Jeroboam 3.0l от BNKWines.bg
Essence Rosé 2017 - Jeroboam 3.0l от BNKWines.bg
Essence Rosé 2017 - Jeroboam 3.0l от BNKWines.bg
Essence Rosé 2017 - Jeroboam 3.0l от BNKWines.bg
Essence Rosé 2017 - Jeroboam 3.0l от BNKWines.bg
Essence Rosé 2017 - Jeroboam 3.0l от BNKWines.bg

Essence Rosé 2017 - Jeroboam 3.0l

Купи Essence Rosé 2017 - Jeroboam 3.0l, произведено от Antica Fratta от BNKWines.bg

Франчакорта "Есанс" Розé 2016 от Антика Фрата побира в себе си цялата елегантност на Франчакорта и перфектният израз на необикновен тероар. Бленд от Пино Ноар и Шардоне, който отлежава 42 месеца върху фини утайки в бутилка.

„Есанс“ Розе е смела крачка на Антика Фрата към едно вино на бъдещето, където удоволствието и лекота на пиене срещат комплексност и сериозна структура.

459,90лв.
Тип вино:Пенливо Вино
Производител:Antica Fratta
Реколта:2017
A.B.V.:13%
Държава:Italy
Регион:Франчакорта (Franciacorta DOCG)
Грозде:Шардоне и Пино Ноар
Антика Фрата Франчакорта “Есанс” Розé 2016

Цвят: Бледо, но наситено розово на цвят.

Аромат: Носът предлага приятен ароматен профил на червени плодове, праскова и нектарина.
Вкус: изящно чист, леко-пикантен и минерален вкус, с освежаваща киселинност и приятна устойчивост. Устойчив перлаж и деликатен мус.

Вкус: Елегантен и устойчив вкус, елегантен, но същевременно обемен, свеж финал и леко ядков послевкус. Фин и устойчив перлаж, деликатен и кремообразен мус.

Винификация: Изцяло ръчен гроздобер на Пино Ноар и Шардоне от една страхотна за района година, каквато е 2016. Пенливо вино, получено по „класически метод“ и отлежало най-малко 48 месеца след прибиране на реколтата, от които 42 месеца виното е в контакт с останалите след ферментация дрожди.

Подобно на всчики вина под апелация DOCG за района, виното постига своята елегантна ефервесценция благодарение на вторичната ферментация в бутилката по „класическият метод“, или наричан още „шампеноа“.

Температура на сервиране: 6°-8°

Съчетание с храна: Идеално като съчетание с предястия от риба и леки меса, учудващо добро в комбинация с колбаси и салам.

Потенциал на съхранение: над 5 години.