




Между хълмовете Кол де Фер и Сан Гало, на 400 метра над морското равнище се намира лозето “Мас де Фер”. В превод “Мас де Фер”, означава “Желязната Скала”. Лозето е на 100% собственост на Андреола. Невероятно място, с много висока денивелация, уникална почва, богата на желязо, пример за “героично” лозарство, където големи машини нямат достъп и почти всичко се върши ръчно. Просеко, което изразява по най-добър начин философията на избата да прави едно Просеко от едно лозе.
Разгледайте още от категорията просеко.
Мас де Фер Валдобиадене Просеко Супериоре DOCG
Цвят: Светлосламест цвят със зелени оттенъци.
Аромат: Деликатни и чисти плодови аромати на ябълка и цветя.
Вкус: Фина игра на мехурчетата, плътна кремообразна текстура, отиваща към изразителна минералност, която напомня за благородния произход.
Винификация: Вторичната ферментация е по метода “Шарма”. Използват се селектирани в избата естествени дрожди.
Температура на сервиране: 8°-10°
Съчетание с храна: Идеално с рибни предястия, крустини от пармезан, леки основни ястия.
Потенциал на съхранение: до 3 години.