"Essence Nature" dosaggio zero 2016 - 750ml от BNKWines.bg
"Essence Nature" dosaggio zero 2016 - 750ml от BNKWines.bg
"Essence Nature" dosaggio zero 2016 - 750ml от BNKWines.bg

"Essence Nature" dosaggio zero 2016 - 750ml

Купи "Essence Nature" dosaggio zero 2016 - 750ml, произведено от Antica Fratta от BNKWines.bg

„Зеро дозаж“ технологията при пенливите вина е съвременен подход, при който преди стартирането на вторичната ферментация не се добавя захар при експедиционния ликьор.

Пенливите вина „зеро дозаж“ са все по-ценени, не само защото са по-малко калорични, но и защото според винените ентусиасти, „мехурчетата“ получени по този начин са най-фини и изискани, а вината са най-автентичния израз на тероара, от който произхожда гроздето.

"Есанс Натюр" зеро дозаж 2016 е пример за тероарна Франчакорта, която по възможно най-чист и директен начин разкрива всички нюанси, аромати и вкусове присъщи на района.

66,90лв.
361,26лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Тип вино:Пенливо Вино
Производител:Antica Fratta
Реколта:2016
A.B.V.:13%
Държава:Italy
Регион:Франчакорта (Franciacorta DOCG)
Грозде:70% Шардоне и 30% Пино Ноар

Антика Фрата Франчакорта “Есанс Натюр” зеро дозаж 2016

Цвят: Сламеножълт с леки златисти отблясъци.

Аромат: Щедър нос с нотки на подправки и сушени плодове.

Вкус: Кристално чисто, завладяващ и балансиран вкус с добра устойчивост. Фин и устойчив перлаж, деликатен и кремообразен мус.

Винификация: Изцяло ръчен гроздобер и селекция на най-доброто Шардоне и Пино ноар
Пенливо вино получено по „класически метод“, отлежало най-малко 48 месеца в бутилка след прибиране на реколтата, от които 42 месеца виното е в контакт с останалите след ферментация дрожди.

Подобно на всички вина под апелация DOCG за района, виното постига своята елегантна ефервесценция благодарение на вторичната ферментация в бутилката по „класическият метод“, наричан още „шампеноа“.

Температура на сервиране: 6°-8°

Съчетание с храна: Великолепен аперитив, идеално със сурова риба или сурова морска храна.

Потенциал на съхранение: над 5 години.