„Зеро дозаж“ технологията при пенливите вина е съвременен подход, при който преди стартирането на вторичната ферментация не се добавя захар при експедиционния ликьор.
Пенливите вина „зеро дозаж“ са все по-ценени, не само защото са по-малко калорични, но и защото според винените ентусиасти, „мехурчетата“ получени по този начин са най-фини и изискани, а вината са най-автентичния израз на тероара, от който произхожда гроздето.
"Есанс Натюр" зеро дозаж 2016 е пример за тероарна Франчакорта, която по възможно най-чист и директен начин разкрива всички нюанси, аромати и вкусове присъщи на района.
Аромат: Щедър нос с нотки на подправки и сушени плодове.
Вкус: Кристално чисто, завладяващ и балансиран вкус с добра устойчивост. Фин и устойчив перлаж, деликатен и кремообразен мус.
Винификация: Изцяло ръчен гроздобер и селекция на най-доброто Шардоне и Пино ноар
Пенливо вино получено по „класически метод“, отлежало най-малко 48 месеца в бутилка след прибиране на реколтата, от които 42 месеца виното е в контакт с останалите след ферментация дрожди.
Подобно на всички вина под апелация DOCG за района, виното постига своята елегантна ефервесценция благодарение на вторичната ферментация в бутилката по „класическият метод“, наричан още „шампеноа“.
Температура на сервиране: 6°-8°
Съчетание с храна: Великолепен аперитив, идеално със сурова риба или сурова морска храна.
Потенциал на съхранение: над 5 години.
Антика Фрата, Antica Fratta
Франчакорта, Franciacorta
Пенливо, Бяло, Sparkling
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.