Розе

Виж като Решетка Списък

Резултати 1-24 от 43

Настрой низходяща посока
на страница
Въпроси

4 резултат(и)

Покажи на страница
 1. Къде мога да намеря розе вината на BNK Wines в България?

  1. За да намерите нашите премиум розе вина, посетете нашия уебсайт или се свържете с нас. Ние сме официалният вносител на Chateau d’Esclans и предлагаме най-добрите марки на розе вина, които може да намерите в България.

 2. Защо да избера розе вино от BNK Wines пред други розе вина?

  1. Нашите розе вина предлагат неповторимо качество и удоволствие. Те се отличават със свежест, баланс и сложен вкусов профил, което ги прави идеален избор за специални моменти и наслаждение.

 3. Какъв е произходът на розе вината, които предлагате?

  1. Розе вината на BNK Wines идват от реномирани винени изби във Франция и са ръчно подбирани от най-добрите гроздови сортове, за да се създадат най-качествените розе вина в света.

 4. Какво прави розе вината от BNK Wines толкова специални и уникални?

  1. Розе вината от BNK Wines, включително Chateau d’Esclans, Whispering Angel, Rock Angel, Les Clans и Garrus, се отличават с изключителен вкус, дълбоки аромати и най-високо качество. Те са премиум розе вина, предназначени за истинските ценители.

4 резултат(и)

Покажи на страница

Защо да изберете Розе

Ние предлагаме Розе от различни производители. Всяка бутилка Розе носи своя специфичност, но все пак е белязана с характерните специфики за земята, на която е произведено и подхода на всяка изба.

Вижте повече:

Как BNK wines избира производителите на Розе

Розе 1 - с най-наситен вкус
Розе - перла в короната

Нека да видим кои са фаворитите на BNK wines при производство на Розе. Първо ще споменем пазителят на автентичния тероар на Сицилия – избата Фириато (Firriato). Тук се произвежда рубиненочервено розе „Розе Бранчифорти Тере Сичилиане IGT“. Произведено изцяло от гроздето Неро д‘Авола. Ла Сколка (La Scolca) е друга семейна изба, известна с бялото си вино, от която получаваме бутилки благоуханно Розе . Продукт на тяхната изба е Ла Сколка РозаКиaра (La Scolca Rosa Chiara). Розе предлагат и в сърцето на долината на река Лоара – това е Паскал Жоливе.  Атитюд Розé (Attitude Rosé) е неговото вино. Тук интересното, което можем да кажем, е, че виното е получено частично от сок от директната преса и частично от сок, получен по метода “saignée” където част от оцветения вече сок се отделя от ципите и семките, с цел получаване на повече наситеност. Произвежда се от 40% Пино Ноар, 30% Каберне Фран, 30% Гаме. 

Други производители на розе, които може да намерите при нас са: Продутори ди Мандурия (Produttori di Manduria)

Едно Розе на Шато д‘Есклан

Представихме Ви първо всички производители на Розе, с които BNK wines работи. Всеки от тях милее за гроздето, за виното, за традицията си. Искаме обаче да насочим поглед към специфични продукти на Шато д‘Есклан (Château d’Esclans). Защото тяхно е това Розе, което покори света. Не търсим умишлено постоянни аналогии с науката, но производството на вино – било то бяло, червено, Розе, толкова много напомня лабораторна работа, че аналогиите идват от самосебе си. Интересно е да кажем в тази връзка, че собственикът на Шатото Саша Лишин е син на голям познавач на виното – Алекси Лишин: автор на десетки книги за винопроизводство. Долината Есклан е фантастично място за отглеждане на грозде. От юг през деня има топли течения от Средиземно море, а от разположените на Север последни хълмове на Алпите повява хладен въздух. Това редуване на топлина и хлад, способства за идеалното узряване на гроздето. 

Уиспъринг Eйнджъл (Whispering Angel) е перлата в короната на избата. Почти бяло, ефирно розово. Продава се в повече от 100 страни. Това е най-силната марка, излязла от Франция за последните 20 години. В Америка 20% процента от консумацията на Френско Розé се пада на “Уиспъринг Ейнджъл

Същата изба произвежда и Рок Ейнджъл (Rock Angel) и това не е противоположността на шепнещия ангел, а допълнение. Ето защо ние ги предлагаме в комплект. 

Розе The Pale – виното на Шато д‘Есклан

Розе 2 - най-силен аромат
Розе за истински ценители

The Pale е най-новият продукт на големия визионер Саша Лишин.  Цветът и визията на това Розе са толкова успешни и изкушаващи, че това е едно от вината, които искаш да имаш, дори преди да си опитал.
Интересна е историята на името на това Розе. Тя е от преди повече от век, когато в Англия пристига първото Провансалско  розе, което, за разлика от розовото клере от Бордо, било с по-блед цвят. Ценителите на розовото вино не знаели как да поръчат от новото вино. Така по естествен начин се ражда името, Тhe Pale – Бледото. Бледото Розе още е характерно и с изцяло ръчния гроздобер, който се осъществява през нощта с цел запазването на повече свежест и аромати. След това бледото розе отлежава върху фини утайки между 5 и 8 месеца, което омекотява и обогатява вкуса. 

Абстрактният етикет на вино Розе The Pale носи духа на 20-те години на миналия век с послание за свободомислие, неподвластни на предразсъдъци. Ароматът и вкусът са подчертано плодови което е запазена марка на първите видове вино Розе.

Една кутия, пълна с изненадващо Розе - Château d’Esclans Limited Estate Collection case

Тази година Шатото са подготвли и празнична кутия за истински ценители, която съдържа два вида розе и още нещо. Това е лимитираната колекция, като за България са предвидени  само 48 кутии.

Луксозната кутия съдържа индивидуално опаковано Розе от следните видове:
2х бутилки Шато д’Есклан Розе
2х бутилки Розе Ле Клан
2х бутилки Розе Гарус

В кутията e включено още: писмо от собственика с уникален “Колекционерски номер”, който закупилият кутията с Розе ще може да регистрира на сайта на Шато д’Есклан и да получи собствен сертификат за своята бутилка Розе. 

Нека разгледаме бутилките. 

Две бутилки Розе Ле Клан (Les Clans) се отличава с цвета си, в които има жълти и дори оранжеви нотки. Ароматът е на току-що нарязана ягода и праскова. Това Розе се произвежда от старите лозя с Гренаш, Рол, Сира. Допълваме, че това розе е от 90% самоток, свободно изтекъл сок. 

Двете бутилки превъзходно Розе Гарус е истински комплимент за всеки, закупил колекцията. Това вино има много леко оранжево/розово, със сребърни отблясъци. Ароматите са опияняващи от люляк и рози, лека ванилия, манго и цитрус.

Две бутилки Шато д’Есклан Ню Лайн (Château d’Esclans New Line), направени от грозде Гренаш и Рол, както и Розе Гарус. Тук гроздоберът се осъществява от изгрев до обяд. По-голямата част от виното идва от „самоток“ и съвсем лека преса за останалата част. Липсва мацерация

Може ли едно Розе да е пенливо Розе – разбира се

Розе 3 - най-интересен аромат
Розе с дъх на ягода и череши

Ла Компани Франсез де Гран Вен (Compagnie Française des Grands Vins) е най-големият производител на пенливи вина в Европа. Те ги произвеждат по метод, различен от метода за производство на пенливо вино в Шампан. Този метод се нарича Шарма, заради фамилията на собственика на избата. В какво се състои разликата – докато при шампанското имаме вторична ферментация в самата бутилка, при метода Шарма ферментацията е в обезопасен, голям съд. Тази практика „демократизира“ пенливите вина, прави ги по-достъпни. Компанията произвеждащи Розе. 

„Дюк дьо Пари Брут Розе Престиж“ на компанията е  свежо, ободряващо розово пенливо вино. Изпитаната рецепта за това френско Розе е 60% Пино Ноар, 20% Гаме, 20% Каберне Фран. Това е виното, което производителите препоръчват като подходяща компания за десерти. 

Друго пенливо вино, произведено по метода Шарма, предлага избата Андреола. То е произведено изцяло от Инкрочо Манзони. В това пенливо Розе е интересен ароматът – освен на ягода и череша, той напомня леко на дъха на здравец. 

Имамe и Розе Билекар - Салмон: избата изключителен производител на шампанско. Най-романтичното им розово шампанско е от района на Шампан и е от 40% Шардоне, 30% Пино Ноар, 30% Пино Мьоние. Розето им е създадено в края на 50-те години на миналия век от бившия изпълнителен директор Жан Ролан-Билекар, който е търсил да постигне идеалното пенливо вино за всяко време на деня.

Защо да изберете Розе

Как BNK wines избира производителите на Розе

Едно Розе на Шато д‘Есклан

Розе The Pale – виното на Шато д‘Есклан

Една кутия, пълна с изненадващо Розе - Château d’Esclans Limited Estate Collection case

Може ли едно Розе да е пенливо Розе – разбира се

Розе 1
Розе - Разгледайте при нас!
Розе 21
Розе 20 - Разгледайте при нас!

Препоръчани

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.