The Pale - 750ml

The Pale е най-новият Провансалски продукт на големия визионер Саша Лишин. Смел и дързък продукт, нов член на голямото розово семейство на Шато д‘Есклан. Красив етикет, който ни връща в двайсетте години на миналия век и носи послание за лекотата, с която трябва да се живее, или както се пее в небезизвестната песен на Едит Пиаф – „Животът в розово“ (La Vie en Rose).

32,90 лв.

177,66 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Розе
Изба Château d’Esclans
Държава Франция
Регион Côtes de Provence
Област Кот дьо Прованс (Côtes de Provence AOC)
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2023
Сорт Гренаш, Рол, Сензо и Сира
Алк. % 12,5%

The Pale

Вино Розе The Pale

 

Саша Лишин ни предлага още един революционен продукт, който съчетава достъпен лукс и истинска тероарна принадлежност. Цветът и визията вече са толкова успешни и изкушаващи, че това е едно от вината, които искаш да имаш, дори преди да си опитал.
Името също не е случайно – преди повече от век, когато в Англия пристигат първите Провансалски розета, които за разлика от розовото клере от Бордо, били доста по-бледи на цвят, ценителите на розовите вина не знаели как да поръчат от новото вино и да направят разликата между едното и другото. Така по естествен начин се ражда името, Тhe Pale – Бледото: May I have a bottle from The Pale, please?

Цвят: Бледорозово.

Аромат: Страхотна ароматна свежест и деликатен плод.

Вкус: Изключително нежно на вкус, леко, вкусно, сочно и освежаващо. Приятен и запомнящ се финал със свежи и плодови нотки.

Отлежаване: Изцяло ръчен гроздобер, който се осъществява през ноща с цел запазването на повече свежест и аромати. Следва нежан преса и контролирана ферметация в иноксови ферментатори. Отлежава върху фини утайки между 5 и 8 месеца, което омекотява и обогатява вкуса.

Температура на сервиране: 9°-11°

Съчетание с храна: Перефектният аперитив! Чудесно с хапки, тапаси, леки предястия, салати и леки меса.

Потенциал на съхранение: Свършва бързо.

 

 

Вино Розе The Pale

За да подчертаем напълно розовия нюанс на живота, ние обогатихме семейството си от божествени напитки с още един Провансалски член, дело на смелия визионер Саша Лишин. Абстрактният етикет на вино Розе The Pale носи развлекателния дух от 20-те години на миналия век с послание за лекота и свободомислие, неподвластни на човешките предразсъдъци. Вино Розе The Pale е глътката живот, от която се нуждаем в моменти като този, притиснати от нестихващите ограничения и притеснения.

Цветът на вино Розе The Pale е деликатно бледорозов, откъдето и още преди повече от век се е зародило това име, използвано сега от Саша Лишин като препратка към популяризирането на вино Розе извън границите на Френския Прованс. Ароматът и вкусът са подчертано плодови като запазена марка на първите видове вино Розе. The Pale притежава изключително нежен вкус, който оставя леко, вкусно, сочно и освежаващо усещане, както и приятен и запомнящ се финал със свежи и плодови нотки.

Шато д’Есклан, Château D’Esclans

Кот дьо Прованс, Cotes de Provence

Розе, Rose

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.