





Брут Винтидж Розе
Цвят: Блед сьомгов цвят с нежни розови нюанси.
Аромат: Носът е интензивен и напомня на ароматна кошница с червени плодове, където се смесват малини, касис и къпини с добавени нюанси на екзотично манго и папая. С времето и аерирането започват да доминират флоралните аромати на роза и лоницера - аромат, който може да ви накара да се влюбите - нотки, напомнящи за страстна пролет, за неочакван дъжд, възраждащ земята, за ароматни гори, даващи облекчение в най-горещите дни на лятото със своята сянка.
Вкус: Изпълващ сетивата с много изтънченост и впечатляваща дължина. Въпреки очевидната зрялост на вкус, виното има страхотна свежест и присъстваща киселинност, което предполага голям потенциал за развитие.
Отлежаване:
Мъстта претърпява два пъти „дебурбаж“ (утаяване) - първият път, веднага след пресоването на гроздето, вторият – в иноксовите ферментатори на ниска температура при 6°C за период от 24 часа. Бавната и студена ферментация при контролирана температура под 18°C се извършва в стоманени съдове, като всеки сорт и всяко крю се винифицират отделно. Вината претърпяват пълна млечно-кисела ферментация преди окончателното смесване. Вторичната ферментация се извършва в бутилка при 9°C постоянна температура в най-дълбоките изби на Пол Роже (33 метра под нивото на град Еперне), където виното се съхранява и подлага на изцяло ръчен ремюаж (въртене на бутилката), което днес е рядкост за производството на вино в Шампан. Много финият и устойчив мус, с който Пол Роже е известен, се дължи изцяло на тези дълбоки, хладни и влажни изби. Отлежаването с утайки е 8 години. След бутилирането готовите вина отлежават минимум 3 месеца в избата.
Температура на сервиране: 8°-10° Съчетание с храна: идеалният избор за сьомга на скара или суши. Съчетава се чудесно с плодови торти и плодови десерти