Brut Vintage Rosé 2015 - 750ml

В портфолиото на Пол Роже никога няма да откриете Нон-Винтидж Розе. От къщата предпочитат да произвеждат розови вина само, когато реколтата е изключителна. Брут Винтидж Розе 2018 е бленд от 50% Пино Ноар и 35% Шардоне, с благороден произход от около 20 Премие и Гран крю лозя на Монтань де Реймс за Пино Ноар и Кот де Блан за Шардоне. За да получи своя деликатен цвят и фин аромат 15% Пино Ноар от избрани лозя в Бузи, Амбоне и Кюмиер се винифицира като червено вино и се добавя към бленда, за да го оцвети преди втората ферментация.

204,90 лв.

1106,46 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Пенливо Вино
Изба Pol Roger
Държава Франция
Регион Champagne
Област Шампан (Champagne)
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2015
Сорт 65%Пино Ноар, 35% Шардоне
Алк. % 12.5%

Brut Vintage Rosé

Брут Винтидж Розе

 

Цвят: Блед сьомгов цвят с нежни розови нюанси.

Аромат: Носът е интензивен и напомня на ароматна кошница с червени плодове, където се смесват малини, касис и къпини с добавени нюанси на екзотично манго и папая. С времето и аерирането започват да доминират флоралните аромати на роза и лоницера - аромат, който може да ви накара да се влюбите - нотки, напомнящи за страстна пролет, за неочакван дъжд, възраждащ земята, за ароматни гори, даващи облекчение в най-горещите дни на лятото със своята сянка. 

Вкус: Изпълващ сетивата с много изтънченост и впечатляваща дължина. Въпреки очевидната зрялост на вкус, виното има страхотна свежест и присъстваща киселинност, което предполага голям потенциал за развитие.

Отлежаване:

Мъстта претърпява два пъти „дебурбаж“ (утаяване) - първият път, веднага след пресоването на гроздето, вторият – в иноксовите ферментатори на ниска температура при 6°C за период от 24 часа. Бавната и студена ферментация при контролирана температура под 18°C се извършва в стоманени съдове, като всеки сорт и всяко крю се винифицират отделно. Вината претърпяват пълна млечно-кисела ферментация преди окончателното смесване. Вторичната ферментация се извършва в бутилка при 9°C постоянна температура в най-дълбоките изби на Пол Роже (33 метра под нивото на град Еперне), където виното се съхранява и подлага на изцяло ръчен ремюаж (въртене на бутилката), което днес е рядкост за производството на вино в Шампан. Много финият и устойчив мус, с който Пол Роже е известен, се дължи изцяло на тези дълбоки, хладни и влажни изби. Отлежаването с утайки е 8 години. След бутилирането готовите вина отлежават минимум 3 месеца в избата.

Температура на сервиране: 8°-10° Съчетание с храна: идеалният избор за сьомга на скара или суши. Съчетава се чудесно с плодови торти и плодови десерти

Потенциал на съхранение: над 10 години.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.