




Изискано, ароматно и свежо: това са усещанията предизвикани от розовата версия на Le Sabbie dell'Etna. Гроздето Nerello Mascalese, свързано с териториите на вулкана чрез вековна връзка, е великолепно изразено в това уникално розе, произведено от Firriato в неговото имение Cavanera. Процесът на винификация включва няколко часа пеликулярна мацерация в преса - важна стъпка, която придава елегантност и комплексност на виното и предлага някои изненадващите нюанси за любителите на виното, които ценят една от най-известните и традиционни лози в района на вулкана Етна.
Росато Le Sabbie Dell'Etna Firriato
„Ле Сабие Дел Етна“ Розе Фириато
Цвят: деликатен розов цвят
Аромат: нотки на малина и нар
Вкус: хармонично, с приятна свежест, с дълъг и продължителен финал.
Винификация:
Беритба: Ръчно бране през първата седмица на октомври.
Гроздето минава през меко пресоване (около 2 часа), лека мацерация на ципата и статична седиментация. Отлежава 3 месеца “sur lie”, (върху фина утайка) в иноксови резервоари с ежедневно разбъркване. След бутилиране виното отлежава за 3 месеца в бутилката.
Температура на сервиране: да се консумира добре охладено - 10-12 °C
Съчетание с храна: Сирене с козе мляко, предястия и закуски, богата риба (сьомга, риба тон и т.н.), миди
Потенциал на съхранение: 5 години