





Никола Фoйат е модерна марка шампанско. Избата представлява силен кооператив, който покрива цялата сложност на Шампан. Вината, които се произвеждат са отражение на този комплексен тероар.
Човекът, лозата, сърцето и звездата - това са малките детайли, които изграждат и виждаме на етикета на всяка бутилка като емблематични символи на Никола Фойат.
„Резерв Ексклузив Розé“ е освежаващо вино, богато на деликатни и леки аромати. Хармоничното съчетание от 10% шардоне придаващо елегантност и финес, 45% Пино Ноар за богат вкус и структура и 45% Пино Мьоние за плодов, мек и гъвкав характер, прави това шампанско перфектно за консумиране през всеки един момент на деня, всеки един сезон или повод.
Свежестта и структурата на този бленд се съчетават до съвършенство, като изразителният плод на червеното вино съставлява 16% от купажа. Добавянето на червено вино към бялото с цел получаване на розово вино е допустимо и запазено само за Шампан. Главният технолог адаптира нивата на дозиране към всяко шампанско, за да подобри вкуса и аромата му. Изборът на вина от по-стари реколти е от решаващо значение и се взема под внимание цял набор от фактори, включително дела на вината крю, годината на реколта, сортове грозде и методи на винификация и стареене, за да се гарантира присъщият стил и винаги еднакво качество на всяко бутилка розе.
Никола Фойат Резерв Ексклузив Розе Брут
Цвят: красив и лек розов цвят.
Аромат: редуващи се нюанси от касис, боровинка и малина, комбинирани с лек ягодови нотки.
Вкус: Изискано и чисто на вкус, едновременно утоляващо и провокативно. Лек плодов финал. Вкусно шампанско, на което трудно можем да устоим.
Отлежаване: 3 години върху утайки в бутилка в избата.
Температура на сервиране: 7°-8°
Съчетание с храна: Родено за кулинарни удоволствия- карпачо от риба тон, хамон ди бейота или хапки с козе сирене. Чудесно с плодова салата от червени горски плодове или ягодов сладкиш. За повече дързост при избора да се опита с пикантни пилешки хапки, сашими от сьомга, карапачо от скариди. За по-изискани вечери с печена патица с ряпа и червени боровинки, запечена сьомга на тиган и зелени аспержи, пикантни скариди в кокосово мляко.
Потенциал на съхранение: над 5 години.