Шато д‘Есклан или „виното на Шатото“ е специален продукт за избата. Гроздоберът се осъществява от изгрев до обяд, с цел запазване всички качества на гроздето. След ронкането, зърната са контролирани от „механично око“, което изхвърля лошите зърна. По-голямата част от виното идва от „самоток“, свободно изтекъл сок и съвсем лека преса за останалата част. Липсва мацерация.
Аромат: Изключително изчистени аромати на провансалски треви, лавандула и плод.
Вкус: Завладяващо нежно на вкус, първата атака гали небцето, следва усещането за обем, богата текстура и мощ.
Отлежаване: Самотокът и виното от пресата се винифицират частично в големи бъчви от 600 литра и частично в иноксови ферментатори. И в двата случая при контролирана температура.
Температура на сервиране: 9°-11°
Съчетание с храна: Ризото със скариди, лаврак на скара, Светипетрова риба с фенел, севиче от скариди
Потенциал на съхранение: над 3 години
Шато д’Есклан, Château D’Esclans
Кот дьо Прованс, Cotes de Provence
Розе, Rose
Въпроси
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.