“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg

“Aka” Rosato Salento IGT - 750ml

Купи “Aka” Rosato Salento IGT - 750ml, произведено от Produttori di Manduria от BNKWines.bg

“Ака” розато е розово вино, получено от 100% Примитиво ди Мандурия грозде. Името на етикета идва от скъпоценния японски корал със същото име, който е ярък, запомнящо се червен на цвят и много труден за работа. Бижутата, които се правят от него са с рядка красота и на практика безценни. Точно като този корал Примитиво е безценен сорт грозде, който трудно се винифицира като розово вино, поради своята обилна цветова екстрактност. Умело винифициран, Примитиво дава единствени по рода си розови вина, които не могат да бъдат повторени от никой друг сорт.

23,90лв.
129,06лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Тип вино:Розе
Производител:Produttori di Manduria
Реколта:2022
A.B.V.:13
Държава:Italy
Регион:Саленто Примитиво Розато IGT (Salento Primitivo Rosato IGT)
Грозде: 100% Примитиво ди Мандурия
“Ака” Розато Саленто

Цвят: интригуващ ярък и лъскав коралов цвят.
Аромат: чист и привлекателен нос, изпълнен с аромати на пресни череши, нар, червена ябълка, малка горска ягода и малина.
Вкус: сочен и свеж на небцето, добре структуриран, с хрупкави нотки на черешови плодове, тонизиращи солени нотки. Развива сочна киселинност на заден план, дълъг послевкус.
Отлежаване: Използва се грозде от стари лозя, между 20 – 50 години, изцяло ръчен гроздобер. Винификацията протича при терморегулирана алкохолна ферментация, контактът на люспите със сока е не повече от 6-8 часа.
Температура на сервиране: 8°-10°
Съчетание с храна: ризото с морски дарове, кнедли с праз и скариди, сьомга на скара със сос от магданоз.
Потенциал на съхранение: до 3 години.