Бутикова селекция от бели вина

Имате желание за приключения в света на белите вина? Това е вашият кашон. Какво пътуване само – Валдобиадене, Сицилия, Пиемонт, Елзас, Сансер, Бургундия… Истински „бели“ съкровища!

253,00 лв. Цена 297,65 лв.

Налично

Какво включва:

Villa Scolca Cortese Gavi DOCG - 750ml
Villa Scolca Cortese Gavi DOCG - 750ml

“Шабли Премиер Крю от Гави”, така можем да опишем “Вила Сколка”. Вино от стари, над 30 годишни лозя, от най-добрите масиви. Гави с отличителен характер, изисканост, тяло и структура.

“Santa Gemma” Chardonnay Salento IGT - 750ml
“Santa Gemma” Chardonnay Salento IGT - 750ml

Санта Джема е италиански мистик, обявена е за светица от Римокатолическата църква през 1940 година. Закрилничка на тези, които се борят с изкушенията и пороците и тези, които търсят чистота на сърцето.
Санта Джема Шардоне се ражда като мечта на избата да произведат качествено шардоне. Днес то е „канонизирано“ като едно от най-добрите бели вина от този велик сорт в района на Саленто.

Montagny 1er Cru Chardonnay - 750ml
Montagny 1er Cru Chardonnay - 750ml

В сърцето на Кот Шалонез, лозята на Монтани образуват голям амфитеатър на склоновете заобикалящи четири села. В Монтани се отглежда само Шардоне. Според експертите, Шардоне от Монтани е пример за това какво е Шардоне от Бургундия. И то на добра цена.

Разгледайте другите ни предложения за шардоне.

Riesling Tradition - 750ml
Riesling Tradition - 750ml

Бленд от два различни тероара – Ветолсайм и Кинтзайм. Парцелите са с различно изложение, но предимно от каменисти и варовикови почви. Класически, плодов, чист, органичен Ризлинг, естествен “vin de fruit” от Елзас.

Вижте още от нашите предложения за бяло вино.

Sancerre “Signatures” - 750ml
Sancerre “Signatures” - 750ml

Уникално, прецизно, шикозно, отвъд времето, невероятно добро. Ръчно сортиране на гроздето, след лека преса с цел максимално запазване на плода, виното не се изпомпва, а се използва естественото земно притегляне и сока изтича свободно.

Bianco “Le Sabbie dell’Etna” DOC - 750ml
Bianco “Le Sabbie dell’Etna” DOC - 750ml

Имението Каванера дел Етна се намира на североизточния склон на вулкана Етна. Това е област, характеризираща се с млада, предимно пясъчна глинеста почва, която има висок капацитет за отводняване и минерално съдържание, включително фосфор, магнезий и калий. Тероарът е напълно различен от останалата част на Сицилия, със студена зима и по-малко интензивна слънчева светлина. Гроздето тук има по-бавно узряване и поема по линеен начин експресивните си аромати. Свежестта и ароматът отличават това вино заедно с постоянния му директен вкус.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.