Шампанско

Виж като Решетка Списък

Резултати 1-24 от 33

Настрой низходяща посока
на страница
Въпроси

4 резултат(и)

Покажи на страница
 1. Защо е важно да избирам истинско шампанско, а не друго пенливо вино?

  1. Истинското шампанско е символ на елегантност и ръчна изработка. То предоставя неповторимо изживяване и е част от френската култура и наследство.

 2. Как да се наслаждавам на шампанско и с каква храна се съчетава най-добре?

  1. Шампанското е идеален избор за тържества и особени моменти, но също така се съчетава отлично със суши, морски дарове, белуга и дори при закуски като тартар.

 3. Как се различава истинското шампанско от другите пенливи вина?

  1. Истинското шампанско е произведено в определен регион на Франция и следва строги правила за производство. То се отличава с характерния си вкус, структура и фини мехурчета.

 4. Какво прави шампанското, предлагано от BNK Wines, такова специално и уникално?

  1. Шампанското от BNK Wines идва от известни производители като Billecart-Salmon, Nicolas Feuillatte и Pol Roger и се отличава с изключително качество и богатство на вкус. Тези шампански са свързани с история и традиция в света на пенливите вина.

4 резултат(и)

Покажи на страница

Шампанско от BNK wines – златният ключ към празнични спомени

 

В романа си „По следите на изгубеното време“ Марсел Пруст ни държи нащрек за искри от вкусове и аромати от детството, които запалват неволната памет и връщат човек в миналото. Това е най-дългият роман в световната литература, a се отнася за най-кратките мигове - онези, които като мехурчета в шампанско, се задържат за кратко на дъното на чашата, залюляват се колебливо и после политат свободно нагоре в течността, за да се разтворят завинаги във въздуха. А какво по-добре от искрящата наслада на шампанското би отворило вратата на вашите спомени за новогодишната вечер. В кулминацията на празника звукът от отварянето на тапата на бутилка студено шампанско дава старт на мечтите ни за следващите 365 дни. Всяка глътка от напитката, достойна за богоизбрани герои, превръща мига в празничен спомен.

Вижте повече:
Шаманско 1 - най-добра технология
Шаманско - искрящата наслада

Ние от BNK wines ВИ предлагаме  селекция от шампанско, отличаващо се с достойнства и история. От 2011 подбираме и доставяме до вас качествени вина от едни от най- екслузивните  изби на Франция и Италия . Вносът ни е  от области като, Бургундия, Бордо, Сансер, Прованс, а шампанското, разбира се от областта Шампан. А шампанското е шампанско само, когато е от Шампан, нали! Следвайки високите изисквания, които имаме към всяко друго вино от колекцията си, съвсем естествено избрахме семейната изба с 200 годишна история - „Билекар-Салмон“, за да Ви предложим тяхното шампанско. Избата е фаворит на френските сомелиери, а продуктите им можете да намерите и при нас в BNK wines. 

Технологията за производство на шампанско – между науката и магията

Какво отличава едно шампанско от друго шампанско, обаче? Нека първо ви разясним детайли от технологията на правене на шампанско. Всички знаем, че онова, което е характерно за шампанското е ефекта от мехурчетата и често се случва, по аналогия, с думата шампанско да се наричат всички пенливи вина, независимо, къде са произведени. 

Нека поговорим за мехурчетата газ в напитките. Те могат да се дължат или на допълнително внесен в тях въглероден диоксид, както е при безалкохолните напитки или на естествена ферментация – както това се случва при шампанското и бирата. 

Първото шампанско е създадено от монаси във Франция през 17 век. Газирането на шампанското в действителност още тогава се оказало нелека задача: трябвало да се достигне едновременно до отделяне на мехурчета при ферментация на гроздето в шампанското и да не експлодира бутилката. До създаването на шампанското се стигнало по практически парични. В областта Шампан гроздето узрява по-късно, отколкото в южните части а Франция. Ето защо виното, което монасите там получавали, било по-кисело. Налагало се те да добавят за подслаждане във вече готовото вино допълнително фруктозен или гроздов сок. Така в затворената бутилка се получавала вторична ферментация, която именно е виновникът за характерните балончета и вкус на шампанското.

Шаманско 2 - истинско майсторство
Шаманско - съвършенство в бутилка

Този метод на правене се нарича „традиционен, класически“ метод на производство на шампанско и се ползва и до днес. Класическото френско шампанско се прави от три сорта грозде – Пино Ноар, Пино Мьоние и Шардоне. След като бялото вино, получено от тези три сорта, е готово, се смесват вина от различни реколти, за да се обогати вкусът на шампанското. За да се стигне до съвършенство, правенето на шампанско включва още: охлаждане, въртене на бутилките многократно и под точно определен ъгъл. Няма да е пресилено да кажем, че технологията на правене на шампанско включва владеенето на майсторство на учен и маг едновременно. Има, разбира се, и друг начин на производство на пенливи вина, при което вторичната ферментация на виното става в големи метални съдове, но за шампанското е характерен първият метод на производство.

Избата Билекар-Салмон: една семейна история за любов и съвършенство в бутилка шампанско

Ние избрахме към брилянтните вина, които доставяме от Франция, да допълним шедьовъра на френското шампанско, семейната изба Билекар-Салмон от областта Шампан. Избата е основана от съпрузите  Никола Франсоа Билекар и Елизабет Салмон през 1818 година. Виното отлежава в хладните дълги километри изби, изкопани във варовиковите скали. Там се поддържа постоянна температура от 12 градуса, което осигурява галещия небцето вкус и равномерност на мехурчетата, отличаващи шампанското на Билекар-Салмон. Всяка бутилка шампанско, които предлагаме от тази изба, впечатлява с плътен, чист, фин и елегантен вкус, с аромат на  червени плодове. 

Какво шаманско да изберем от палитрата на Билекар - Салмон

Шампанското блести най-добре в компания - комплектът Билекар-Салмон Винтидж Екстра Брут 2009, който ние ви предлагаме, обещава празник с еклектично шампанско, където Пино Ноар доминира, подкрепен от финеса на Шардоне от Кот де Блан. Кутията съдържа 1 бутилка класно вино, висококачествен био зехтин, органик шоколад, свещ и кибрит. Според винените критици, най-добрата година в историята на района Шампан е именно 2009. В Световната енциклопедия на шампанското и пенливото вино, шампанското от тази реколта е описано като: съсредоточено, с голяма чистота, интензивност и едва забележима тежест. 

Шаманско 3 - най-добро пенливо вино
Шаманско - елегантен вкус

С огромно историческо значение за Билекар-Салмон е техният Брут Резерва (Brut Réserve). Шампанско, което присъства във винените менюта на най-добрите ресторанти по света. Прекрасните нежни аромати на това шампанско идват от дългия процес на студена ферментация. Шампанското се прави от смесване на трите сорта, като във финалния бленд съотношението им не е променяно вече 50 години. Нещо, което няма как да забравите е, че това шампанско отлежава 48 месеца върху утайка в бутилката в избата. Това е много повече от традиционните 18 месеца на другите видове шампанско. Отлежаването го прави много по-индивидуално като характер. Ароматът му е на круша, праскова, манго и пъпеш. 

Билекар-Салмон Брут “Натюр“ (Brut Nature Zéro Dosage) е без добавена захар към финалния дозаж. Цветовете му са в отблясъци на бледо злато. Това шампанско съблазнява с аромати на сушени плодове, комбинирани с цитрусови нотки. Между 50% и 60% от вината са предварително отлежали, като всяко минимум 40 месеца върху утайки. Притежаването на такава бутилка у дома, ви среща по неповторим начин с чародейство, което само един изтънчен празник (критик) може да оцени. 

Розовото и искрящото съблазняват не само мечтите на принцесите от приказките. Билекар-Салмон Брут Резерв Розé (Brut Réserve Rosé) допълва цвета на масата ви с бледия, сьомгово-розов цвят със златисти нюанси, а насладата за сетивата - с аромата на червени плодове, пресни круши и цитруси. Билекар-Салмон Розé е водещото шампанско, създадено в края на 50-те години на миналия век от бившия изпълнителен директор Жан Ролан-Билекар, който е търсил да постигне идеалното шампанско за всяко време на деня. 

Търсите ли шампанското, което само да стане повод за празник и да ви отличи като фин експерт, доверете се на специалистите от BNK wines и си подарете бутилка „Билекар-Салмон“- искряща наслада.

Шампанско от BNK wines – златният ключ към празнични спомени

Технологията за производство на шампанско – между науката и магията

Избата Билекар-Салмон: една семейна история за любов и съвършенство в бутилка шампанско

Какво шаманско да изберем от палитрата на Билекар - Салмон

Шампанско 1
Шампанско - Разгледайте при нас!

Препоръчани

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.