“Vintage” Extra Brut 2013 - 750ml от BNKWines.bg
“Vintage” Extra Brut 2013 - 750ml от BNKWines.bg
“Vintage” Extra Brut 2013 - 750ml от BNKWines.bg
“Vintage” Extra Brut 2013 - 750ml от BNKWines.bg
“Vintage” Extra Brut 2013 - 750ml от BNKWines.bg
“Vintage” Extra Brut 2013 - 750ml от BNKWines.bg

“Vintage” Extra Brut 2016 - 750ml

Купи “Vintage” Extra Brut 2016 - 750ml, произведено от Billecart-Salmon от BNKWines.bg

Вълнуващо и съблазнително! Еклектично Шампанско, където Пино Ноар от селектирани парцели доминира, подкрепен от елегантността и финеса на Шардоне от Кот де Блан – ключово място в Шампан за този сорт. При дозажа не се добавя захар. 2016 година е изключителна за Шампан. Според винените критици, най-добрата година в историята на района. Както казва Том Стивънсън, съавтор на Световната енциклопедия на шампанското и пенливото вино, “Вината от тази реколта са толкова фини и съсредоточени, невероятно продължителни, с голяма точност, чистота и интензивност и едва забележима тежест.” Със сигурност Билекар Салмон Винтидж 2009 Екстра Брут е прекрасно попадение за вашата селекция.

Вижте още предложения за шампанско.

199,90лв.
1079,46лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Тип вино:Пенливо Вино
Производител:Billecart-Salmon
Реколта:2013
A.B.V.:12%
Държава:France
Регион:Шампан (Champagne)
Грозде:65% Пино Ноар, 35% Шардоне

Billecart-Salmon “Vintage” Extra Brut 2016

Билекар-Салмон “Винтидж” Екстра Брут 2016

“A stunningly pure nose with aromas of apples, pears, grapefruit, dried flowers and fresh bread dough, all intermingled. The palate has a super fresh, sleek and vibrant feel with elegance, length and precision. The finish is so long and so precise. A stunning Champagne. Drink or hold.”

James Suckling, September 2019

Цвят: Интензивно красив нежно-жълт цвят.

Аромат: Елегантни нотки на овощни плодове, ядки и цитруси. Развитие на блазнещи аромати на бадем, свеж ананас и екзотични подправки.

Вкус: Изтънчено богатство от вкусове (бели и жълти плодове, мандарина и лимон). Устойчив завършек, с изваяна, богата структура и потенциал за отлежаване, достоен за някои редки вина от Шампан.

Отлежаване: Между 8 и 9 години върху утайка в бутилка в избата.

Температура на сервиране: 11°-12°

Съчетание с храна: Да се опита задължително с благородни риби, морски дарове, висок клас жамбон, ризото…

Потенциал на съхранение: Над 10 години.