Le Clos Saint-Hilaire Blanc de Noirs Brut 2006 - 750ml от BNKWines.bg
Le Clos Saint-Hilaire Blanc de Noirs Brut 2006 - 750ml от BNKWines.bg
Le Clos Saint-Hilaire Blanc de Noirs Brut 2006 - 750ml от BNKWines.bg
Le Clos Saint-Hilaire Blanc de Noirs Brut 2006 - 750ml от BNKWines.bg
Le Clos Saint-Hilaire Blanc de Noirs Brut 2006 - 750ml от BNKWines.bg

Le Clos Saint-Hilaire Blanc de Noirs Brut 2006 - 750ml

Купи Le Clos Saint-Hilaire Blanc de Noirs Brut 2006 - 750ml, произведено от Billecart-Salmon от BNKWines.bg

Рядко и комплексно! Кюве от едноименно затворено лозе, което се обработва изцяло с механични средства. Блан дьо Ноар, който е достоверен израз на богатия и единствен по рода си тероар. За всяка реколта се произвеждат между 3500 и 6500 бутилки като всяка е индивидуално номерирана. Виното се произвежда само в най-добрите реколти и досега съществуват само шест – 1995, 1996, 1998, 1999, 2002 и 2006.

Вижте още предложения за шампанско.

999,90лв.
5399,46лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Тип вино:Пенливо Вино
Производител:Billecart-Salmon
Реколта:2006
A.B.V.:12%
Държава:France
Регион:Шампан (Champagne)
Грозде:100% Пино Ноар
Льо Кло Сент-Илер Блан де Ноар Брут 2006

Рядкост и Комплексност. Велико вино, с изключителна изтънченост и голяма деликатност на структурата и вкуса.

“From a one-hectare parcel of pinot noir, planted in 1964. This makes such a striking impression with incredible freshness and purity, married with such intensity and length. The aromas of fresh, toasted almond are striking. Fresh forest mushrooms, too. The palate has intensity that is truly bracing and delivers such power and length. Exceptional! Drink or hold.”

James Suckling, присъди 100 точки, Септември 2019 г.

Цвят: Златисто жълт цвят, подчертан от блестящо злато.

Аромат: Интензивни аромати, с меден характер и зрял плод.

Вкус: Плътно, мощно, с впечатляваща текстура и акценти на цитрусови плодове и ядки.

Отлежаване: 100% от Пино Ноара отлежава в дъб. Виното отлежава 15 години върху утайки в бутилка в избата.

Температура на сервиране: 11°-12°

Съчетание с храна: Идеално с благородни морски риби, омар или хайвер от най-висок клас.

Потенциал на съхранение: над 15 години.