Nicolas Feuillatte Collection Vintage 2015 Brut - 750ml

Указаната реколта върху бутилка шампанско не означава, че виното е старо! Това просто означава, че е направено от грозде от една година. Всички „винтидж“ вина от Шампан със специфична реколта са уникален израз на една определена и изключителна по отношение на качеството година.  
Със своята завършена, уникална и хармонична структура “Никола Фойат Кълекшън Винтидж 2015” е израз на една изключителна реколта. Внимателна селекция на грозде от различни премиум крюта, дълго отлежаване върху утайки в избата до 10 години, използване в равни пропорции на трите основни сорта за Шампан – Шардоне, Пино Ноар и Пино Мьоние. Всичко това стои в основата на създаването на едно завладяващо, богато и запомнящо се вино. 

139,90 лв.

755,46 лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Пенливо Вино
Изба Nicolas Feuillatte
Държава Франция
Регион Champagne
Област Шампан (Champagne)
Информация
Разфасовка 750ml
Реколта 2015
Сорт 34% Шардоне, 33% Пино ноар и 33% Пино Мьоние
Алк. % 12%

Nicolas Feuillatte Collection Vintage 2015 Brut

Никола Фойат Кълекшън Винтидж 2015 Брут

 

Цвят: наситен блед златножълт цвят.

Аромат: Нотки на препечен хляб, бриош, акациев мед, сладко от дюли.

Вкус: Първата атака е букет от аромати, следвани от по-голяма сложност и зрялост подчертани от Пино Ноар. Елегантната структура печели пълнота и дълбочина, подсилени от пикантен акцент на кимион, индийско орехче и лешник. Дръзкият вкус е подплатен от впечатляваща уравновесеност.

Отлежаване: между 7 и 10 години върху утайка в бутилка в избата.

Температура на сервиране: 7°-8°

Съчетание с храна: това е шампанско, произведено за гастрономия и епикурейски наслаждения. Да се опита с дърпана патица с бели зеленчуци, ризото с гъби, токачка със зеленчуци, филе от диво прасе с подправки или агнешко и маслинов тажин. Със сирена - Гауда с кимион, Мюнстер с кимион или козе сирене. Чудесно също с панетоне и бриош със захаросани плодове.

Потенциал на съхранение: над 15 години.

Никола Фойат, Nicolas Feuillatte

Шампан, Champagne

Пенливо, Бяло, Champagne

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.