Brut Réserve - Jeroboam 3.0l

Съществени за Пол Роже са последователността, уникалния стил и безкомпромисното качество. Елегантно и изискано, кювето Брут Резерв е шампанското за всички поводи.

Това е бленд в равни части от трите сорта на Шампан: Пино Ноар, Пино Мьоние и Шардоне от 30 различни крюта, като 25% от финалния бленд са отлежали вина от по-стари реколти.

Пино Ноар (придава структура, тяло и сила) се произвежда главно от едни от най-добрите крюта на Монтань дьо Реймс. Пино Мьоние (осигуряващо свежест, мек вкус и плодово усещане) се произвежда от няколко крюта на Вале дьо ла Марн и от района на Еперне. Шардоне (дава ароматна сложност, финес, елегантност и лекота) идва от Еперне и някои от най-добрите крюта на Кот де Блан.

След четири години отлежаване в избата върху фини утайки в бутилка, се ражда вино което съчетава сложност, баланс и силна индивидуалност.

649,90 лв.

3509,46 лв. (6 x Jeroboam 3.0l)
10% отстъпка за кашон
Информация
Тип вино Пенливо Вино
Изба Pol Roger
Държава Франция
Регион Champagne
Област Шампан (Champagne)
Информация
Разфасовка Jeroboam 3.0l
Реколта N/V
Сорт 33% Пино Ноар, 33% Пино Мьоние и 33% Шардоне
Алк. % 12.5%

Цвят: Красиви отблясъци от бледо злато, подкрепени от обилни фини мехурчета.

Аромат: С мощен и привлекателен нос, аромати на плодове (круша, манго), следват по-леки нюанси на глухарче и бял жасмин и задържащи се нотки на ванилия и бриош.

Вкус: Първият допир е директен и динамичен, следват обаче завладяваща хармония и приятна свежест, подкрепени от солидна структура. Финалът е дълъг със спомени за аромати на захаросани плодове и пикантни нотки (кардамон, анасон).

Отлежаване: Около 25% от вината са предварително отлежали, всяка бутика Пол Роже отлежава минимум 48 месеца върху утайки в бутилката.

Веднъж набрано, гроздето минава нежна преса. Алкохолната ферментация протича при ниска температура (18°C) в съдове от неръждаема стомана с контролирана температура, като всеки сорт и всяко крю се съхраняват отделно до окончателното смесване. Всички вина преминават през малолактична ферментация. След дегустация, смесване и бутилиране, вторичната ферментация (prise de mousse) и отлежаването се извършват в оптимална, постоянна температура в избите на Пол Роже, разположени на 33 метра под земята. Всяка бутилка се подлага на традиционен „ремюаж“ (ежедневно превъртане на бутилките с малък ъгъл надолу, до получаване на вертикално положение, с цел събиране на утайката в гърлото на бутилката). Отделянето на утайката от вторичната ферментация се нарича „дегоржиране“ (фр. dégorgement). То представлява снемане на тапите (с минимални загуби на вино), почистване от утайка, добавяне на незначително количество захар (дозиране) и затапване. Вината престояват минимум три месеца в избата преди да бъдат пуснати на пазара.

Температура на сервиране: 8°-10° Съчетание с храна: Структурата и винозността, елегантността и свежестта, събрани в Пол Роже Брут Резерв, предлагат оптимален баланс между сила и финес, което прави това вино изключително и универсално – би могло да бъде прекрасен аперитив, но също така да бъда прекрасно съчетание с разнообразие от храни.

Потенциал на съхранение: над 10 години.

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.