Район: PUGLIA
Изба Продутори ди Мандурия

Продутори ди Мандурия
Майстори на Примитиво от 1932г.

Години наред вината от Пулия са изпращани в Северна Италия и дори във Франция да подобряват местните вина, на които липсвала сила, мощ и цвят. Създателите на „Продутори ди Мандурия“ са хората променили историята на Примитиво ди Мандурия - от сорт, който служи за подобрител до такъв, от който се раждат вина като Лирика, Еледжия, Сонето и Мадригале. След успеха в Италия, избата приковава вниманието на световната винена критика, която дава на избата титлата „Маестри ин Примитиво“
Виж като Решетка Списък

374 Резултата

Настрой низходяща посока
на страница

„Продутори ди Мандурия“ или „Консорцио Продутори Вини“ е основано като дружество през 1928 година, когато малка група „просветени“ винари решават да се обединят около най-скъпоценния сорт на района – Примитиво ди Мандурия. Първоначалното име е „Федерацията на вината“, докато през 1932 година дружеството официално добива юридически статут на кооператив и се превръща в една от най-силните институции на района с името “Consorzio Produttori Vini e Mosti Rossi superiori da taglio per la zona di Manduria”.

Управлението на избата се характеризира с впечатляваща стабилност. От създаването до днес е имало само 5 председатели. През цялото си съществуване избата има една цел – увеличаване на обема на произведеното вино от Примитиво ди Мандурия и разкриване на огромния потенциал на тези вина на световната винена сцена. Като резултат понастящем притежава 900 ха собствени лозя.

Години наред вината от района са изпращани в Северна Италия и дори във Франция да подобряват техните вина, на които липсвала сила, мощ и цвят. Управителите на „Продутрори ди Мандурия“ са хората променили историята на Примитиво ди Мандурия като създават вина като Лирика, Еледжия, Сонето, Мадригале, които освен успеха в Италия, приковават вниманието на световната винена критика, която бързо дава на избата титлата „Маестри ди Примитиво“.

Днес освен, че избата е там, където е построена през 1932 година, тя е сертифицирана като „Устойчива компания“ от E-QUALITAS, зради своята ясна визия, внимание към околната среда и силно регионално значение. Сградата е отворена за посещения, като голяма част от нея е превърната в музей, който пресъздава историята на винената култура на района.

Голямото въвеждане на Примитиво на пазарите в Италия и света започна когато през 1932 г. в Мандурия е основан Consorzio Produttori Vini.
Дизайнът на проект, който се оказа важен: концентрацията на гроздето в тези земи в ефективна и адекватна структура за винопроизводство и маркетинг.

 

Примитиво Ди Мандурия представена от BNK Wine Academy

 

 

Район:

Изба Продутори ди Мандурия
Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.