"Abatemasi" Negroamaro & Primitivio Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
"Abatemasi" Negroamaro & Primitivio Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg
"Abatemasi" Negroamaro & Primitivio Salento IGT - 750ml от BNKWines.bg

"Abatemasi" Negroamaro & Primitivio Salento IGT - 750ml

Купи "Abatemasi" Negroamaro & Primitivio Salento IGT - 750ml, произведено от Produttori di Manduria от BNKWines.bg

Негроамаро е сорт типичен за Пулия или по конкретно за района на Саленто, който на картата изглежда като „тока“ на ботуша на Италия. От него се правят едни от най-добрите местни червени вина. В съчетание с другия „култов“ сорт Примитиво се получава вълнуващ бленд, който очарова със своята ароматна сложност, сила, мощ и дълбочина.

45,90лв.
247,86лв. (6 x 750ml)
10% отстъпка за кашон
Тип вино:Червено Вино
Производител:Produttori di Manduria
Реколта:2019
A.B.V.:14
Държава:Italy
Регион: Пулия Саленто IGT (Puglia Salento IGT)
Грозде: Негроамаро 90%, Примитиво 10%

“Абатемази” Негроамаро & Примитиво Саленто

Цвят: плътно рубиненочервено.
Аромат: нотки на ванилия и канела, разтопен шоколад и черен хумус. Нотките на зряла череша и ароматен касис се преплитат с нотки на сладник, карамфил и тютюневи листа в перфектен баланс.
Вкус: Първата атака носи деликатна свежест и мекота. Обемно, но и меко, с гладки и фини танини. Устойчив и дълъг послевкус.
Отлежаване: Използва се грозде от стари лозя, над 50 годишни лозя, изцяло ръчен гроздобер. Винификацията протича при терморегулирана алкохолна ферментация с двуседмична мацерация и отлежаване за 12 месеца във френски барик.
Температура на сервиране: 16°-18°
Съчетание с храна: идеално с патешко филе с глазура от мед, супа от нахут, агнешко печено.
Потенциал на съхранение: над 10 години.