Вкусът на Италия специална селекция от червени вина

Най-лесният начин да се насладите на Италия с нейните различни червени сортове. Колко много наслада, която е побрана в един кашон с Неро д‘Авола, Сира и Мерло, Корвина, Нерело Маскалезе и Нерело Капучио, Фрапато и Периконе.

175,00 лв. Цена 205,88 лв.

Налично

Какво включва:

Volpaia Chianti Classico - 750ml
Volpaia Chianti Classico - 750ml

Кианти Класико е от няколко исторически парцела – Кампо а Пити, Касето, Кастелино, Кампо а Прато. Етикетът изобразява „Коменда ди Сант‘Ефросино“, втората от четирите църкви, построени в селото. Приписва се на италианския архитект и скулптор Микелоцо ди Бартоломео (1396-1472). Църквата е построена през 1443 г. по искане на семейство Каниджани, които са живеели във Волпая. Тогава член на семейството пожелал да се присъедини към Ордена на рицарите на Малта, религиозно и военно братство, управлявано от „Велик майстор“, пряко подчинен само на папата. Преди да се случи това обаче, Малтийският орден изисква от Каниджани да построят черква във Волпая. „Ла Коменда“ е осветена през 1932 година и обявена за национален паметник през 1981. Днес „Ла Коменда“ се ползва за вечери, дегустации и други събития, а избата съхранява част от вината на Волпая.

Morandina Valpolicella DOC - 750ml
Morandina Valpolicella DOC - 750ml

Лека, хрупкава, освежаваща, Валполичела е от най-известните имена сред италианските червени вина. „Морандина“ е благороден тероар съставен от вулканични почви, докато лозята на Пра се отглеждат следвайки само органични практики. Гроздето се суши за около 20 дни. След това се сортира ръчно и нежно пресова. Отлежава във френски дъб.

“Adora” Negroamaro & Malvasia Nera Salice Salentino DOC Riserva - 750ml
“Adora” Negroamaro & Malvasia Nera Salice Salentino DOC Riserva - 750ml

„Адора“ идва от италианския глагол “adorare” – обожавам. Това вино с красиво име носи в себе си идеята за обожествяването на гроздовия сок, нектара на боговете. Прави се от стари, над 30 годишни лозя, които са отглеждани като Alberello (формиране на лозата в храстовидна форма), една от най-старите и естествени форми за лозарството, която преди хилядолетия гърцитe са използвали.

“Lirica” Primitivo di Manduria DOC - 750ml
“Lirica” Primitivo di Manduria DOC - 750ml

Качеството на вината от Примитиво ди Мандурия е признато в Италия от векове. Някога те са били използвани главно за смесване от по-комерсиалните изби в Северна Италия. Идеята е била да придадат дълбочина и сила на вината си. Примитиво е генетично подобно на американския Зинфандел, а древният му произход се оказва Хърватия, където днес е известно като Кастелански Вранец или Чреняк. Както името му го подсказва („примо“ на италиански първо), освен, че е един от „първите“ и най-стари сортове на Италия, това и един от най-ранно зреещите. Интересен факт е, че 20 дни след гроздобера, лозята може да дадат втора реколта, чието грозде със своята по-висока киселинност да се използва за балансиране на по-тежките вина.

Bayamore Rosso di Rossi DOC - 750ml
Bayamore Rosso di Rossi DOC - 750ml

“Bayamore” е игра на думи и има смисъл на „заливът на Любовта“. Вино с интригуващи визия и характер. Произведено от Фрапато, Мерло и Сира, които са оставени леко да презреят в имението Балио Сория, виното е белязано от ароматните профили на узрелия плод. Меко, елегантно, с кадифени танини и вкусно тяло, „Байаморе“ е подарък от тази потънала в слънце природа.

Разгледайте още от нашите предложения за червено вино.

Santagostino DOC IGT - 750ml
Santagostino DOC IGT - 750ml

Имението Балио Сориа е дом на енологичните съкровища на Фириато и най-вече на Санатагостино Росо. Уникален тероар, където с голяма доза Сицилианска дързост се смесват международни и местни сортове. Перфектно място богато на глина и червен мергел, близост до морето и постоянна влажност, два сорта които се чувстват чудесно тук – Неро д‘Авола и Сира, всичко това  ражда едно от най-награждаваните и успешни сицилиански вина и отваря пътя им към световните пазари. И не случайно Сантагостино е етикетът, който направи Фириато прочути и известни по целия свят!

Какво е това? Отбележете "Запомни ме" за достъп до вашата пазарска кошница на този компютър, дори ако не сте влезли.